Титул за титулом від FIDE: «Опілля» допомагає юному шахісту здобувати міжнародні перемоги

Опубліковано:
18 Грудня, 2023

18-річний шахіст Валентин Гулька з Чорткова на Тернопільщині виконав першу норму титулу Міжнародного майстра FIDE, яку за попередні 15 років не виконував жоден шахіст області. За традиційної підтримки «Опілля» це сталось в Іспанії на турнірі El Llobregat Open Chess Tournament.

Учасниками цього престижного міжнародного турніру, що вчетверте відбувся у передмісті Барселони, були 230 шахістів із різних країн світу. Змагання з 9-ти турів тривали за швейцарською системою. Тобто щодня впродовж 9-ти днів у партіях із рівними і сильнішими суперниками треба було щоразу грати на максимум.

«Міжнародний майстер (International master, IM). Виконується в Міжнародних турнірах і турнірах “Оупенах”. Потрібно зіграти з представниками мінімум 3 країн, також мінімум з трьома міжнародними майстрами чи гросмейстерами і при тому набрати певну кількість очок, щоб була “норма” (норма залежить від рейтингу та звання суперників.) За інформацією представників Тернопільської обласної федерації шахів, Валентин за останніх 15 років в нашій області вперше досягнув такого результату. Дуже круто!» – пояснює голова Шахової федерації Чортківщини Ірина Зенчак-Гулька.

За такої напруженої боротьби права на помилку у шаховій партії спортсмен практично не має, а для перемоги значення має все – від настрою і психологічного налаштування до комфортного побуту під час змагань. Тому вклад спонсорів, зокрема компанії «Опілля», у такі перемоги представників України на престижних світових змаганнях – неоціненний.

«Раді, що шахова традиція не переривається, що славетному українському гросмейстеру, чемпіону Європи і багаторазовому чемпіону світу уродженцю Тернопільщини Василю Іванчуку росте гідна зміна. «Опілля» завжди цінувало справжнє: талант і щоденну кропітку працю для розвитку цього таланту. Тому пишаємось, що можемо долучитись до розвитку шахового таланту Валентина Гулька і допомагати йому здобувати все більше перемог для України», – підкреслює компанія «Опілля».

18-річний шахіст із Чорткова Валентин Гулька щойно в середині жовтня цього року отримав від Міжнародної шахової федерації FIDE офіційне підтвердження про присвоєння титулу Майстра, як уже в грудні в Іспанії виконав перший норматив для здобуття наступного міжнародного шахового титулу – Міжнародного майстра. Здобувати ці титули FIDE Валентину Гульці традиційно допомагає «Опілля».

«Не перестаю дякувати нашим партнерам… та усім-усім, хто щиро допомагає нам, вболіває та кріпить наші характери! Спасибі за те, що розумієте: обдаровані діти – золотий запас нації, її інтелектуальна еліта, гордість і надія України, джерело її авторитету у світі! Ми обіцяємо, що не підведемо!» – підкреслила з вдячністю голова Шахової федерації Чортківщини Ірина Зенчак-Гулька.

На «Опіллі» пишаються, що допомагають юному обдарованому шахісту здобувати все вищі міжнародні титули і переможно представляти Україну на світових змаганнях.

«Віримо, що юний Валентин Гулька швидко виконає всі передумови для здобуття звання Міжнародного майстра, а потім здобуде і найвищий титул FIDE – Міжнародний гросмейстер», – кажуть на «Опіллі».

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Валентин Гулька, #опілля
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: