Небуденний погляд юних тернопільських художників на замки Тернопілля

Опубліковано:
18 Грудня, 2023

Нещодавно світ побачило унікальне видання “Замки і палаци Тернопілля на барвистій палітрі юних художників”. У ньому –  51 мистецький твір різних жанрів. Це – погляд на Тернопілля юних художників мистецької школи Тернопільського мистецького фахового коледжу ім. Соломії Крушельницької. Погляд небуденний і незвичний.

“Тернопілля – це унікальний край, розташований на перехресті шляхів із заходу на схід, з півночі на південь. Через те споконвіків він перебував у вирі подій, пов’язаних із європейською історією, зокрема і середньовічною. Саме тому тут було збудовано найбільше замків та фортець і найбільше їх збереглося до наших часів”, – розповів Богдан Федорів, автор видання, викладач образотворчого мистецтва, лауреат мистецької премії імені О. Кульчицької, відомий тернопільський митець. 

Він також наголосив, що протягом багатьох століть наш край створив неповторну ауру. Вона – у давній архітектурі замків, розповідях і легендах, звичаях, у нашій самобутності.

“Розкрити її сьогодні допоможе небуденний погляд юних художників. За їх допомогою ми вирішили змалювати неповторність Тернопілля”, – додав чоловік. 

Богдан Федорів додав, що юні художники створили чудові види свого рідного краю. Кожен учень бачить Тернопілля по-своєму і завдяки цьому творчі роботи є надзвичайно різноплановими.

null
Над виданням працювали: Інга Дудаш, Софія Чоловічок, Марта Кекот, Вероніка Слободян, Іванна Заставецька, Анастасія Кравець, Вероніка Борщівська, Яна Бутковська, Анастасія Кошевська, Ілона Калашник, Олеся Бетлей, Романна Валіон, Діана Марценюк та інші.

Зоряна ДЕРКАЧ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #замки, #Збараж, #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #художники
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: