Як зберегти своє ментальне здоров’я в умовах війни: актуальна тематика

Опубліковано:
17 Грудня, 2023

Це не просто тема нашого сьогоднiшнього тренiнгу, а питання, яке собi задають мiльйони українцiв. Розумiючи актуальнiсть цiєї тематики, наша команда органiзувала тренiнг для представникiв громадського сектору з Тернопiльської, Iвано-Франкiвської, Хмельницької та Закарпатської областей.

У вiтальному словi керiвник ГО «Освiтньо-аналiтичний центр розвитку громад» Максим Черкашин наголосив, що ментальне здоров’я вiдiграє ключову роль у нашiй продуктивностi, випливає на здатнiсть працювати та приймати виваженi рiшення. За його словами, в наш час важливо дбати про свiй психологiчний стан та знати, як слiд поводитися у певних стресових ситуацiях.

Тетяна Бiлiнська, кандидат психологiчних наук (PhD), голова Центру психологiчної допомоги, розповiла учасникам заходу про основнi типи стресу, причини його виникнення, ознаки та способи уникнення.

Експертка подiлилася практиками, якi дозволяють людинi формувати в собi стресостiйкiсть та ефективно справлятися iз стресом. Ба бiльше, учасники пройшли тест та на практицi спробували скористатися порадами тренерки.

Обговорювалися рiзнi ситуацiї, якi мають вплив на стан людини та можуть спричини стрес. Тетяна Бiлiнська наголошувала, що важливо навчитися вiдрiзняти стрес вiд iнших станiв та вмiти з ними боротися.

У кiнцi тренiнгу учасники пройшли додатковий тест вiд тренерки та подiлилися своїми враженнями вiд заходу. Як висновок – ментальне здоров’я важливе, а тренiнг допомiг активiстам краще розумiти iнструменти для його покращення.

Захiд проводився в рамках проєкту «NGO relocation», який реалiзовує ГО “Освiтньо-аналiтичний центр розвитку громад” за пiдтримки National Endowment for Democracy.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ментальне здоров’я, #Освiтньо-аналiтичний центр розвитку громад, #черкашин
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: