Як одягатися, щоби менше мерзнути: поради тернопільських медиків

Опубліковано:
16 Грудня, 2023

Тернопільські лікарі розповіли, який одяг потрібно обирати, щоб не мерзнути взимку надворі. Найперше – це багатошаровість, – кажуть лікарі обласного лабораторного центру контролю і профілактики хвороб.

«Багато шарів одягу добре зігрівають. Ближче до тіла найкраще одягати нижню білизну та шкарпетки з натуральних  – бавовняних тканин і термобілизну. Якщо немає такого одягу, то можна обрати футболку і колготки, чи футболку і підштаники. Далі варто одягнути теплий і вільний одяг. Чим більше шарів одягу – тим більше утримується тепло, адже між шарами одягу утворюється прошарок із повітря. Також важливо, щоб одяг був просторим і не сковував рухів», – кажуть лікарі.

Також медики зауважують, що, аби не мерзнути у холод, треба обирати зручне і тепле взуття, а головне – щоб воно відповідало розміру ноги.   

«Треба носити зручне зимове взуття з хутряною підкладкою і на стійкій підошві. Якщо взуття тісне, то воно заважає нормальному кровообігу, ноги швидко втрачають тепло. Крім того, треба пам’ятати, що найбільше тепла виходить через відкриті ділянки тіла – зап’ястя, шию. Тому не варто носити вкорочені штани і занижені шкарпетки. Зап’ястя і шия мають бути закриті одягом. І ще, обов’язково носити головний убір, але якщо ви багато рухаєтеся, то треб обирати не надто теплі шапки, бо так можна  спітніти, а на морозі це ще гірше, ніж змерзнути», – розповіли медики.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #поради, #Тернопільські лікарі
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: