Солодка має солодкий смак і використовується як ароматизатор кондитерських виробів, цукерок, зубної пасти та позитивно впливає на здоров’я.

Цілюща дія солодки 

Вона має відхаркувальні властивості, зменшує запалення, знижує рівень холестерину та тригліцеридів, запобігає нальоту, захворюванням ясен і карієсу.

Зменшення рівня кортизолу

Корінь солодки містить фенольні кислоти, флавоноїди та ізофлавіни. Завдяки їх поєднанню відбувається зменшення кортизолу — гормону, який виділяється наднирковими залозами. Він відіграє важливу роль у регулюванні:

  • обміну речовин 

  • імунної відповіді 

  • артеріального тиску 

  • рівня цукру в крові

  • циклу сну

Але найбільше кортизол відомий як посередник у реакції на стрес. Він відповідає за те, що називають реакцією «борись або біжи». Під час стресу рівень кортизолу підвищується, щоб забезпечити прилив енергії та пильності.

Солодка рекомендована: 

  • тим, хто відчуває хронічний стрес, перебуває на межі вигорання;

  • тим, хто відчуває надлишкову реакцію на стрес. У важливих ситуаціях зʼявляються почервоніння, потовиділення, дратівливість і проблеми з ШКТ.

Якщо важко подолати стрес, нутрицевтики з солодкою допоможуть адаптуватися у складній ситуації та нормалізують баланс кортизолу.

null

Фото з мережі Інтернет

Дієтична добавка, яка містить екстракт кореня солодки — Licorice Plus ТМ Metagenics. Продукти цієї компанії безпечні та з науково обґрунтованим складом. Якщо шукаєте дієвий, але одночасно натуральний продукт, розгляньте цей нутрицевтик.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Корінь солодки, #стрес
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: