Новий формат безпеки для шкіл: в МВС повідомили про набір спеціальних поліцейських та встановлення металодетекторів-рамок у навчальних закладах

Опубліковано:
10 Грудня, 2023

Міністерство внутрішніх справ України готується до запуску нового проєкту забезпечення безпеки в учбових закладах. Як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, найближчим часом буде оголошений набір поліцейських, які будуть відповідати за безпеку в школах. Їхні обов’язки включатимуть пропускний контроль з використанням металодетекторів, реагування на надзвичайні ситуації та забезпечення порядку під час повітряних тривог.

За словами міністра, цей концептуальний проєкт зорієнтований на створення максимально безпечного середовища для дітей у навчальних закладах. Він планується як спільний проект МВС та Міністерства освіти, спрямований на задоволення вимог батьків та підвищення рівня безпеки під час навчального процесу.

Зокрема, планується взяти під особливий контроль школи в регіонах, що прилягають до зон бойових дій або кордону з Білоруссю. Кожна школа отримає свого поліцейського, чий обов’язок – гарантувати безпеку дітей, особливо під час повітряних тривог.

Нові поліцейські також будуть реагувати на повідомлення та заяви, спільно з викладачами забезпечуватимуть пропускний режим і публічний порядок на території навчального закладу. Крім того, планується оснащення шкіл металодетекторами для попередження проникнення небажаних предметів та заборонених речовин.

Фото з телеграм каналу «Ігор Клименко | МВС»

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #безпека, #Ігор Клименко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: