«Опілля» відродило давню українську традицію і зварило виняткове пиво

Опубліковано:
10 Грудня, 2023

Винятковим пивом, яке тернопільська пивоварня «Опілля» зварила за відродженою українською традицією, є пиво “Різдвяне” – спеціальний зимовий сорт зі справжнім смаком свята.

Споконвіку святковим напоєм українців було пиво, яке на теренах України наші предки вправно варили з часів Трипілля. Різдво українці відзначали також пивом. Варити пиво до зимових свят було традицією. Особливий і обов’язковий день пивоваріння, оспіваний у колядках, – день святого Миколая.

«Варити пиво на «Миколи» – звичай дуже старий. В одній колядці це пивоварення представляється як один з тих сакральних звичаїв, якими «держиться світ», – писав в етнографічному нарисі «Звичаї нашого народу» український фольклорист Олекса Воропай.

Таке пиво українці традиційно варили з ячменю і хмелю. На зимового Миколи за низьких температур пиво добре дозрівало.

Нині, скажете, все це виглядає оповідями про сиву давнину, бо хто ж зараз так варить пиво? А от і варить. До того ж – у великих масштабах, аби вистачило всім шанувальникам справжнього і на розлив, і в пляшках, і в пивних банках. Традиційним українським способом пивоваріння з роздільним бродінням і дозріванням за низьких температур пиво варить тернопільська броварня «Опілля». Відродивши українську технологію виробництва справжнього пива «як було давно, а з первовіку», завдяки високотехнологічному обладнанню і майстерності броварів із екологічно чистої виключно натуральної української сировини «Опілля» варить справжнє пиво. З нагоди зимових свят, як велить звичай українців, пивоварня «Опілля» варить особливе “Різдвяне” пиво, яке можна скуштувати вже на день святого Миколая.

Спеціальний лімітований сорт “Опілля Різдвяне” – це справжнє пиво, яке раз на рік стає винятковим. Саме таким і є справжній смак свята. За відродженою українською традицією цей справжній смак пивоварня «Опілля» втілила у винятковому справжньому зимовому пиві “Опілля Різдвяне”. Цінуй традиції, цінуй справжнє – відзначай Миколая, Різдво і всі зимові свята пивом “Опілля Різдвяне»!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #опілля, #різдвяне оформленняпиво, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: