Полiцейськi Тернопiльщини отримали сучасний апарат для iдентифiкацiї особи

Опубліковано:
10 Грудня, 2023

Апарат ANDE-6C отримали кримiналiсти Нацполiцiї Тернопiльщини. Це мобiльна ДНК-лабораторiя, що допомагає iдентифiкувати особу. Для того, щоб користуватися цим апаратом, полiцейськi пройшли навчання, – розповiв начальник вiддiлу кримiналiстичного забезпечення ГУНП в Тернопiльськiй областi Сергiй Ярмусь.

“Дана лабораторiя в стислi термiни видiляє ДНК-профiль та встановлює особу людини. У лабораторних умовах зразки ДНК опрацьовує кiлька людей за сiм годин, а новий апарат це робить за 100 хвилин i надає, як правило, стовiдсотковий результат. Важить обладнання близько 109 кiлограмiв, а тому його легко можна привезти на мiсце подiї, оперативно провести дослiдження та детальний огляд вилучених бiологiчних зразкiв. Прилад, шляхом проведення порiвняльних бiологiчних дослiджень, прискорює процес iдентифiкацiї тiл невпiзнаних загиблих вiйськовослужбовцiв та цивiльного населення, якi постраждали внаслiдок активних бойових дiй”, – каже Сергiй Ярмусь.

Апарат ANDE-6C надали полiцейським Тернопiльщини мiжнароднi партнери.

Поліцейські Тернопільщини отримали сучасний апарат для ідентифікації особи

Поліцейські Тернопільщини отримали сучасний апарат для ідентифікації особи Поліцейські Тернопільщини отримали сучасний апарат для ідентифікації особи Поліцейські Тернопільщини отримали сучасний апарат для ідентифікації особи

Фото: Національна Поліція

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #днк, #ідентифікувати сосбу, #поліція, #сучасний апарат
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: