За настанням морозів на Тернопільщині фіксували випадки переохолодження і обмороження, тому медики обласного центру контролю і профілактики хвороб розповіли, що робити, аби уникнути таких станів. 

«Обмежте час перебування надворі в холодну, сиру або вітряну погоду. Одягайте кілька шарів вільного теплого одягу. Носіть вітрозахисний і водонепроникний верхній одяг і спідню білизну, що відводить вологу від шкіри. Відмовтеся від одягу з бавовняної тканини, бо вона поглинає вологу. Змінюйте мокрий одяг якнайшвидше. Носіть головний убір, що повністю закриває вуха. Носіть рукавиці, а також шкарпетки та устілки, які добре прилягають відводять вологу та забезпечують ізоляцію. Використовуйте грілки для рук і ніг і переконайтеся, що вони не затягують чоботи й не обмежують приплив крові. Шукайте тепле укриття, якщо ви помітили ознаки обмороження. Не вживайте алкоголь, якщо плануєте бути на вулиці в холод, бо алкоголь змушує організм швидко втрачати тепло. Їжте добре збалансовану їжу й дотримуйтесь водного балансу, це допоможе зігрітися перед тим, як вийти на мороз. Не перебувати довго на морозі в одній позі чи нерухомо, фізичні вправи зігрівають. Якщо відчуваєте ознаки переохолодження чи обмороження – зверніться до медиків за допомогою», – кажуть фахівці обласного центру контролю і профілактики хвороб.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #взимку, #морози, #переохолодження, #поради лікарів
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: