У Тернополі переселенці готують прем’єру вистави “Вертеп” з вільним входом

Опубліковано:
9 Грудня, 2023

Тернопiльський тимчасовий театр пiдготував нову прем’єру.  Лише за два мiсяцi командi громадської органiзацiї «Iнститут мiської культури» вдалося пiдготувати прем’єру сучасної вистави «Вертеп». Вiдтак дебютний показ вiдбудеться вже 14 грудня о 19:00 у креативному кластерi Nа поштi. Вхiд на подiю – вiльний, за умови попередньої реєстрацiї:

https://forms.gle/JVWfypSWiQq6RqaaA (кiлькiсть мiсць обмежена).

Це вже друга постановка Тернопiльського тимчасового театру – колективу, в якому грають тернополяни та ВПО рiзного вiку, i який експериментує з рiзними формами театру. Перша вистава в новому для нашого мiста жанрi докудрами «Без назви» з аншлагом пройшла восени. Запис її можна побачити тут:

Режисером «Вертепу» знову став Iгор Кусяк – головний режисер театру «Березiль», засновник студiї ораторського мистецтва «Майстерня слова». Ось що каже керiвник про роботу над постановкою:

 «Робота проходить дуже атмосферно, тепло. Є довiра та вiдкритiсть. Новi учасники дуже швидко iнтегрувалися в колектив. Цього разу до наших тренувань я добавив контактну iмпровiзацiю, це метод, який допомагає проявляти свої емоцiй “тут i зараз”, фокусуватися на свої вiдчуттях, та довiряти партнерам в процесi. Iдея щодо перформансу  “Вертеп” виникла в ходi наших занять: я дослухаюся до того, про що люди говорять, з яким настроєм приходять, а також дослухаюся до своїх вiдчуттiв. Ця вистава буде дуже емоцiйною, в нiй будуть елементи iмпровiзацiї, абсурдностi та водночас багато сенсiв та глибоких роздумiв».

null

Вертеп

 

null

Вертеп

Головна тема «Вертепу» – iронiя над сучасною цивiлiзацiєю. В основу тексту лягла однойменна поема Грицька Чубая i фрагменти, написанi чатом GPT й творчо опрацьованi колективом. Афiша, створена дизайнеркою з Херсона Свiтланою Iсаєвою, також демонструє образи традицiйного вертепу в тлумаченнi ШI.

Вистава поєднає живу музику, вiдео, монологи та перформанси. Створення постановки було б неможливим без фiнансової пiдтримки Фундацiї  ЗМIN.

Запрошуємо на прем’єру вистави “Вертеп” 14 грудня о 19:00 у креативному кластері Nа пошті. Вхід на подію – вільний. 
Режисер постановки – Ігор Кусяк, продюсерка – Марічка Юрчак, актори – ВПО і тернополяни різного віку. 

Команда проєкту “Тернопільський тимчасовий театр” із задоволенням прокоментує ідею та перебіг підготовки постановки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вертеп, #вистава переселенці, #театр
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: