Він віддав життя за волю та незалежність України: на фронті загинув вчитель з Тернопільщини

Опубліковано:
9 Грудня, 2023

На Донеччинi загинув захисник з Тернопiльщини Андрiй Богданович Савчук. Свiй останнiй бiй наш земляк прийняв ще 23 листопада, проте про його загибель офiцiйно повiдомили лише вчора.

Андрiй Савчук був стрiльцем – помiчником гранатометника. Проживав у Кременцi. Йому було 43 роки. Про це повiдомили у Кременецькiй РДА.

Iз великим смутком сприйняла звiстку про загибель колеги освiтянська спiльнота Кременеччини.

“ГОРЕ… Освiтянська родина Кременеччини знову у жалобi… На полi бою за Батькiвщину, за рiдних, близьких, за нас iз вами вiддав своє життя Учитель, Товариш, Батько i Син – Савчук Андрiй… Це – Людина дiйсно з великої лiтери. Вiн безмежно любив свiй рiдний край, своїх учнiв та вихованцiв, був таким “позитивом”, “душею компанiї”, невгамовним туристом, спортсменом, безвiдказним другом… Був… Дiйсно, ця проклятуща вiйна забирає вiд нас найкращих. Царство небесне тобi, друже, вiчна пам’ять…”, – написала голова освiтянської профспiлки Лiлiя Чечурiна.

Сьогоднi, 9 грудня в обiдню пору тiло Героя зустрiнуть у рiдному Кременцi. Похоронять Андрiя Савчука у недiлю на Калинiвському кладовищi.

Кременчан просять гiдно зустрiти та вшанувати земляка, який вiддав життя за волю та незалежнiсть України.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вчитель, #загинув, #кременецька громада, #на війні, #Похоронять Андрiя Савчука
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: