7 простих порад, які допоможуть заощадити електроенергію

Опубліковано:
8 Грудня, 2023

Економія електроенергії у сучасних реаліях стає дедалі актуальнішою. Вся справа у підвищенні плати за ЖКГ та особливостях енергетичної системи. Тому варто розібрати 7 простих способів, які реально допоможуть економити електроенергію.

Одяг краще сушити на повітрі

У сучасних пральних машинах можна висушувати одяг. Подібна функція дуже корисна і відкриває багато можливостей, проте важливо проявляти раціональність. Можна згадати ключовий факт: сушіння в пральній машині споживає таку ж кількість електричної енергії, як і холодильник. Логічніше сушити речі на вулиці, тим більше, що одяг стане свіжішим і зникнуть багато неприємних ароматів.

Ноутбук замість ПК

Стаціонарний комп’ютер споживає від 60 до 200 Вт на годину. Якщо говорити про ноутбук, його споживання становить від 20 до 60 Вт.

Різниця суттєва, особливо якщо уявити, скільки часу він працює. За добу можна заощаджувати близько 1 кВт енергії, відповідно все це позначиться на платіжці.

Подовжувач перед виходом слід відключати

Більшість людей чули про фантомне навантаження, але рідко хтось замислювався про реальне споживання. Все обладнання навіть у вимкненому стані знаходиться у сплячому режимі. До такої техніки можна віднести:

  • Зарядні пристрої
  • ТБ
  • Принтер
  • Комп’ютер та багато іншого.

Споживання може лише здаватися незначним, а насправді можна буде економити на місяць до 15% електроенергії. Різниця суттєва, чи не так?

Світлодіодні лампи

Встановлення звичайних люмінесцентних ламп у приміщенні – це типова помилка. Такі лампи коштують недорого, тому причину вибору легко пояснити. А як же раціональність? Звичайні лампи споживають дуже багато електроенергії, а кожна людина за підсумком опиниться в мінусі.

Можна згадати кілька причин, чому варто встановлювати світлодіодні лампи:

  • довговічність;
  • гарне світло;
  • енергоефективність.

Світлодіодні освітлювальні прилади здатні значно економити електроенергію.

Вимикати світло

Метод економії може здатися банальним, але до нього варто поставитися серйозно. Важливо виробити звичку постійно вимикати світло, коли людина не знаходиться в кімнаті. Деякі можуть сказати, що через постійне вимкнення лампи швидше виходять з ладу.

Бойлер і чайник потрібно очищати від накипу

Згодом на нагрівальних елементах з’являється накип, через що доводиться витрачати масу енергії для нагрівання. ТЕН бойлера необхідно очищати раз на рік. Електричний чайник очищати простіше, тому цю процедуру можна виконувати частіше.

Використання техніки з низьким споживанням

Якщо використовувати стару побутову техніку, не варто дивуватися великим рахункам за електрику. Простий приклад: старий холодильник на місяць може накручувати близько 150 кВт енергії. Фахівці радять обирати сучасну побутову техніку класу «А».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #економія, #електрика, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поради, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: