Цікаві місця в Тернополі для туристів: куди слід завітати в першу чергу

Опубліковано:
8 Грудня, 2023

Тернопіль по праву називається перлиною західної частини України. Це місто, що бачило історію, осередок української культури та серце Тернопільської області. Про нього співали легендарні Брати Гадюкіни, тут знімали класику українського кінематографу «Іван та кобила» а король Швеції Карл І говорив, що це місто схоже на маленький Стокгольм.

Але проблема в тому, що пересічному туристу складно обрати цікаві локації. Де можна відпочити, що слід побачити і які локації необхідно відвідати, якщо ви стали гостем міста? Розгляньмо цікаві місцини, варті вашої уваги!

Відпочинок Тернопіль: все для душі та кругозору

Мандрівники їдуть до Тернополя за яскравими і барвистими враженнями, за відчуттям умиротворення і спокою, які може подарувати це мальовниче місто. Тут у кожному районі є, на що подивитися і чим захопитися. Гід по Тернополю розповість про найцікавіші та найпопулярніші місця. Отже, вперед у віртуальну мініподорож містом затишку і краси!

Тернопільський став

Візитною карткою міста є чудова природна пам’ятка, розташована в його центральній частині. Це штучний ставок площею понад 300 гектарів. Це красиве і цікаве місце вважається ровесником міста. Воно було створено 1548 року разом із Тернопільським замком. Навколо ставка ви побачите безліч зелених і мальовничих парків та алей. Тут люблять гуляти жителі та гості Тернополя, насолоджуючись чудовими краєвидами та єднанням із природою.

  • Адреса: центральна частина міста Тернопіль.

Тернопільський замок

Тож, куди піти в Тернополі, якщо ваша ціль пов’язана з історією міста? Видатний гетьман Я. Тарновський заклав 1540 року величний Тернопільський замок. Споруда була побудована з метою оборони кордонів Польщі від татарських військ. За свою багатовікову історію замок зазнавав безліч перебудов і укріплень, не раз руйнувався. Деякі замкові фрагменти збереглися до теперішнього часу. 1951 року споруду відреставрували після пожежі й розмістили в ній зали для виставок і спортивний центр. Видом на пам’ятку можна насолодитися з боку озера.

  • Адреса: вулиця Замкова, 12.
null

Фото з мережі Інтернет

Домініканський костел

Домініканський костел у Тернополі є цінною архітектурною пам’яткою пізнього бароко (європейського). Він має вигляд потужного храму, увінчаного 2-ма елегантними вежами. Побудований костел 1779 року на місці, де колись розміщувалася давньоруська православна церква. У цей же час тут було споруджено корпус келій для ченців домініканців. Неподалік від цих дивовижних релігійних споруд можна побачити пам’ятні монументи, присвячені митрополиту І. Сліпому і князю Д. Галицькому.

  • Адреса: вулиця Сагайдачного, 14.

Музей “Вагон-самогон”

Бажаєте оригінальних пригод? Тоді вам до “Вагона-самогону” – першого в нашій країні музею самогоноваріння, відвідування якого принесе найнезвичайніші та найцікавіші емоції. Тут ви познайомитеся з унікальною самогонною технікою найрізноманітніших розмірів, країн виробництва і часів створення. Крім того, вам покажуть грандіозну колекцію сортом самогону з різних куточків планети. Охочі зможуть взяти участь у дегустації та оцінити смакові якості міцних напоїв. Такий відпочинок біля Тернополя запам’ятається надовго.

  • Адреса: місто Тернопіль, вулиця Бродівська, 1-а.

Драматичний театр

Однією з найпопулярніших культурних пам’яток Тернополя є академічний драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка. Він був створений 1915 року, як перший у місті професійний театр. Сучасна будівля його побудована 1957 року. Одночасно в залі театру зможуть вміститися близько 600 осіб. Мальовничий сквер поблизу споруди прикрашений пам’ятним монументом, присвяченим Т.Г. Шевченку. У театрі регулярно відбуваються прем’єри вистав, які користуються величезною популярністю серед місцевих жителів і туристів.

  • Адреса: місто Тернопіль, бульвар Шевченка, 22.

Аквапарк “Алігатор”

Одним із найчудовіших місць для розваг всією сім’єю в Тернополі є критий аквапарк ” Алігатор “. Тут ви можете не тільки чудово провести час, катаючись на всіляких атракціонах і гірках, а й ефективно оздоровити свій організм. Площа аквапарку близько 4200 квадратних метрів. Тут на вас чекає 6 різних басейнів, унікальні розваги зі світловим і звуковим супроводом, дитячі гірки, боулінг, ресторан, фітнес-клуб, більярд і багато іншого. Тож, тут легко зробити незабутній подарунок чоловікові або дружині, чи просто відпочити усією сім’єю.

  • Адрес: город Тернополь, улица Гайова, 29.

Відпочинок Тернопіль: де смачно поїсти

У Тернополі дуже багато милих і затишних закладів, де можна перекусити та випити філіжанку ароматної й смачної кави. Для поціновувачів розкішного відпочинку тут також знайдеться безліч елітних ресторанів і красивих атмосферних кафе. Тож, ось актуальна інформація про популярні місцеві заклади.

Ресторан-музей “Старий млин”

Мандрівка у світ австро-угорської краси і насолодитися оригінальним інтер’єром будівлі можлива, якщо зазирнути до одного з найпопулярніших ресторанів Тернополя – ресторану-музею “Старий млин”. Споруда, в якій розмістився ресторан, оформлена в мальовничому стилі Гауді на фундаменті млина, що функціонував тут до кінця 40-х років 20 століття. Кожен поверх ресторан спеціалізується на певній кухні. Тут вас пригостять ароматними сільськими стравами, фірмовими настоянками та вишуканими десертами. Це унікальний заклад, який залишить у вас найяскравіші та найприємніші враження.

  • Адреса: вулиця Бродівська, 1-а.
null

Фото з мережі Інтернет

Ресторан-пивоварня “Ковчег”

Але куди піти в Тернополі, якщо потрібно і хильнути чарчину, і смачно поїсти? Ще одним унікальним закладом міста є перший у нашій країні екологічний ресторан-пивоварня під назвою “Ковчег”. У його будівництві застосовували поновлювані енергоджерела. Тут можна побачити величезні фігури рослин і тварин, які є шедеврами ландшафтного мистецтва. Будівля закладу оформлена у вигляді корабля і побудована з деревини, якій близько 300 років. Пивоварня на території ресторану відкрита для відвідування в рамках екскурсій. У меню – українська та авторська кухня.

  • Адреса: вулиця Живова, 5-а.

Кафе-бар “Галичина”

На одинадцятому поверсі готелю “Галичина” в Тернополі розташований чудовий кафе-бар з однойменною назвою. З його балконів можна насолодитися чудовими краєвидами на Тернопільське озеро та на красиві пейзажі серця міста. Тут ви зможете скуштувати смачні страви національної української кухні та європейської кухні.

  • Адреса: вулиця Чумацька, 1-а.

Ресторан “Шинок”

На березі Тернопільського ставу розташований цікавий ресторан “Шинок”. Він розміщений у мальовничому старовинному будинку і у своєму внутрішньому оздобленні поєднує елементи сучасності та середньовіччя. Інтер’єр доповнений старовинними натуральними матеріалами. Влітку тут можна відпочити на терасі з чудовим видом на ставок. У меню – українська кухня та деякі страви інших кухонь світу.

  • Адреса: вулиця Замкова, 10-а.

Де зупинитися на ніч

Подорожі неможливі без гарного сну! У затишному і спокійному Тернополі ви знайдете безліч місць для комфортного і приємного відпочинку. Готелі Тернополя нададуть вам найцікавіші пропозиції, як за цінами, так і за категорією номерів. Рекомендуємо розташуватися в центрі міста поблизу найдивовижніших пам’яток.

Готельно-ресторанний комплекс “Pallada”

За кілька хвилин їзди від центральної частини міста розташований готельно-ресторанний комплекс під назвою “Pallada”. Тут на вас чекають номери найрізноманітніших категорій, від класу “стандарт” до “люкса” з джакузі. До послуг гостей комплексу лобі-бар із живою музикою та стравами інтернаціональної кухні.

  • Адреса: вулиця С. Будного, 1.

Готельний комплекс “Глобус”

У діловій частині Тернополя розмістився готельний комплекс під назвою “Глобус”, до номерного фонду якого входить 51 комфортабельний номер. Вартість звичайнісінького номера, класу “стандарт” становить 250 гривень за двох. Відвідувачі можуть скористатися конференц-залом, сауною, відпочити в ресторані європейської кухні або оригінально оформленому лобі-барі.

  • Адреса: вулиця C. Будного, 18.
null

Фото з мережі Інтернет

Готель “Тернопіль”

На березі мальовничого Тернопільського ставу можна зупинитися в чудовому готелі “Тернопіль”. Його головною перевагою є чудові краєвиди з номерів, які дають змогу насолодитися краєвидами озера та паркової зони. Відвідувачі готелю зможуть повечеряти у вишуканому ресторані “Панорама”, де їм запропонують смачні страви європейської та української кухні. Також до послуг гостей солярій, косметичний салон і тренажерний зал.

  • Адреса: вулиця Замкова, 14.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #тернопіль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: