Грудень – за графіком, а от транспорт – ні

Опубліковано:
8 Грудня, 2023

Засніжило, снігом-вітром закрутило у перші дні календарної зими. Отож, знову маємо сніговий колапс…

Сніг випав лапатий та густий, і на дорогах області виникли чималі затори, нарікання звучали, та й то не дуже гучно, не зважаючи, що проблема була і є. Адже всі розуміють, що бракує рук, особливо чоловічих, а також техніки, яку або забрали на війну, або вона стара та зношена. Перший місяць зими прийшов за графіком, а от транспорт – ні…

Негода на Тернопільщині спричинила небезпечні ситуації на дорогах – на допомогу людям прийшли рятувальники.

Так, зіткнулися автобус та «швидка»: 31-річну фельдшерку екстреної медичної допомоги заблокувало в авто. Її деблокували рятувальники з Бучача.

У селищі Велика Березовиця, селах Цебрів, Ковалівка та Пановичі підрозділи ДСНС відбуксирували з ускладнених ділянок вантажівки з продуктами.

Поблизу села Пановичі також здійснено буксирування рейсового автобуса MERCEDES 814 сполученням Підгайці – Івано-Франківськ, в якому перебувало 10 пасажирів.

У Вишгородку та Грабовці рятувальники надали допомогу в буксируванні з кювету двох автомобілів, в яких перебували люди.

У  Підгородньому вони залучались до ліквідації наслідків ДТП, де травмувалася одна людина, а у  Слобідці мусили порізали дерево, яке перекрило дорогу та ускладнювало рух автотранспорту.

Поблизу села Новостав Шумської ОТГ рятувальники допомогли доправити на тверду ділянку дороги молоковоз.

У Загородді Вишнівецької ОТГ місцева пожежна команда з Вишівця здійснила буксирування вантажного транспорту, що перевозив продукти харчування. А в селі Нижні Луб’янки Збаразької ОТГ рятувальники відбуксирували з кювету на проїжджу частину дороги автомобіль Mercedes Sprinter, в якому перебувало 10 дітей та 3 дорослих.

Через сильні пориви вітру були не лише затори, аварії, повалені дерева, пошкоджені дахи будинків, а й десятки населених пунктів залишилися без світла. Через несприятливі погодні умови відбулось аварійне вимкнення електропостачання, працювали бригади ВАТ “Тернопільобленерго”.

Комунальники задіяли чимало снігоприбиральної техніки. Вона впродовж цих днів активно працює на автошляхах Тернопільщини. Загалом було залучено 96 одиниць спеціалізованої техніки та 20 додаткової. Для ліквідації ожеледиці використали 2496 тонн піщано-соляної суміші.

І наостанку – за інформацією обласного центру з гідрометеорології, найближчими днями на дорогах області очікується ожеледиця, сніг, мороз, вітер.

Рятувальники нагадують, що за таких погодних умов необхідно бути особливо обережними.

Бережіть себе і своїх близьких.

Галина ВАНДЗЕЛЯК

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #заметіль, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #погода, #сніг, #тернопіль, #тернопільські новини, #транспорт
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: