Позов щодо звільнення з посади Михайла Головка: чому не відбулося судове засідання

Опубліковано:
8 Грудня, 2023

7 грудня, мало відбутися судове засідання за позовом колишнього голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка. На ньому мали розглядати справу звільнення його з посади голови облради.

Засідання не відбулося.

Як повідомили Суспільному в пресслужбі адміністративного суду Тернополя, позивач та представник його інтересів у суді подали клопотання про перенесення слухання через те, що представник Михайла Головка зараз перебуває на слуханні у Дарницькому районному суді Києва.

Наступне судове засідання запланували на 9 січня.

Нагадаємо, Михайло Головко подав позов до суду про визнання незаконним рішення сесії про його звільнення з посади голови обласної ради. Позов подали до Тернопільського окружного адміністративного суду 5 листопада.

Питання про відставку обвинуваченого в отриманні хабаря Михайла Головка депутати розглянули на сесії 26 жовтня. Її скликали на вимогу більшості депутатів. Це рішення вони підтримали одноголосно.

Депутати двічі збирали підписи з вимогою до голови облради скликати сесію. 27 вересня зібрали та подали до апарату облради 23 з 64 підписів. Тоді про це повідомив представник фракції “Свобода” Тарас Дячун.

Голова обласної ради Михайло Головко на той час перебував у відпустці. Його заступник Володимир Болєщук сказав, що депутатські комісії працюють і готуються до засідання сесії.

3 жовтня Михайло Головко продовжив свою відпустку до 15 листопада і повідомив депутатам, що засідання сесії відбудеться в листопаді.

24 жовтня депутат від фракції “За майбутнє” Василь Хомінець знову ініціював збір підписів, щоб скликати сесію та розглянути питання про звільнення Михайла Головка з посади голови обласної ради. Підписалися 47 депутатів із 64, повідомив Василь Хомінець.

В червні цього року Михайла Головка та двох заступників начальника обласної військової адміністрації Ігоря Дем’янчука та Ігоря Гайдука затримали за вимагання хабаря понад 2 мільйони гривень від підприємця. Вони внесли застави по більш ніж 800 тисяч гривень та вийшли з-під варти. За вимагання неправомірної вигоди групою осіб за попередньою змовою передбачене ув’язнення до 8 років з конфіскацією майна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #головко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #посада, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: