Депутати облради звернулися до правоохоронних органів, щоб повернути державі споруди Миколаївського собору в Кременці

Опубліковано:
30 Листопада, 2023

Депутати Тернопільської обласної ради звернулися до правоохоронних органів, щоб повернути державі споруди Миколаївського собору в Кременці з незаконного користування московського патріархату.

Зокрема, вони скерували звернення до Управління Служби безпеки України в Тернопільській області, Головного управління Національної поліції в Тернопільській області та Західного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції. За таке рішення проголосували 53 із 54 присутніх депутатів. 

Нагадаємо, незважаючи на рішення судів на користь заповідника, справа дійшла до виконавчого провадження. Частину пам’ятки, зокрема, келії Миколаївського собору, використовує регентське відділення Почаївської духовної семінарії УПЦ, договори з якою користування взагалі не укладали. 

«Ще 8 лютого цього року закінчився термін договору безоплатного користування приміщеннями Миколаївського собору з келіями «Свято-Миколаївською релігійною громадою УПЦ МП міста Кременець», Кременецько-Почаївський державний історико-архітектурний заповідник, як визначений державою балансоутримувач цієї пам’ятки, у законний спосіб звернувся до цієї «релігійної громади» з вимогою повернути Миколаївський собор державі. Однак так званий «настоятель громади» категорично відмовлявся повертати державі пам’ятку архітектури національного значення», – розповіли в обласній раді. 

«Сподіваємось, що втручання правоохоронних органів відновить справедливість і приміщення Собору будуть належати Українській державі або справжній Українській Церкві», —  прокоментував перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кременець, #сесія, #УПЦ МП
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: