Підготовка до зими: як правильно накачати шини в холод і який має бути тиск

Опубліковано:
27 Листопада, 2023

З настанням холодів автомобілісти стикаються з особливими умовами догляду та обслуговування транспортного засобу. Стосується це також підтримки потрібного тиску в шинах.

Ігнорування базових рекомендацій щодо цього може призвести до негативних наслідків. Серед них — нерівномірне зношування шин і підвищена витрата палива.

Важливо також розуміти, що для різних моделей автомобілів та типів шин можуть бути різні рекомендації щодо рівня тиску. Так, для Mercedes-Benz W204 потрібно 2,2 бар для 17-дюймових коліс і 2,5 бар для 16-дюймових коліс.

Існують випадки, коли тиск має бути різним навіть в одній моделі моделі автомобіля. Наприклад, для Nissan X-Trail T31 рекомендується 2,3 бар для передніх коліс і 2,1 бар для задніх.

Коли ви відвідуєте центр шиномонтажу для заміни шин, врахуйте, що їх компресори часто працюють безперервно і видувають гаряче повітря. Навіть при правильному встановленні тиску, воно може змінитися, коли шини охолонуть. У зв’язку з цим експерти радять перевіряти тиск наступного дня після відвідин обслуговування.

Перевіряти тиск найкраще перед початком поїздки. Під час руху та відразу після нього повітря в шинах нагрівається, що може призвести до некоректних вимірів.

Також важливо стежити за можливими витоками повітря, особливо якщо у вас один і той же комплект дисків, і ви перевзуєте колеса кілька разів на рік. Повторне перевзуття може пошкодити шини та збільшити ризик витоку повітря між шиною та диском.

Крім того, важливо пам’ятати, що зниження температури атмосферного повітря на кожні 10 ° С призводить до зниження тиску приблизно на 0,1 бар. Рекомендується використовувати для вимірювання більш точний цифровий манометр.

Не забудьте перевірити тиск у запасному колесі перед початком зимового сезону. Це допоможе вам уникнути проблем із заміною коліс у холодну погоду та забезпечить вашу безпеку на дорозі.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зима, #колеса, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: