У Бережанах в музеї діє виставка Івана Драгана «Діалоги з природою»

Опубліковано:
27 Листопада, 2023

Виставка теребовлянського художника Івана Драгана «Діалоги з природою» в обласному комунальному музеї Богдана Лепкого у Бережанах, хоч за рахунком уже ближче до двадцятої, дуже особлива. Це перша здебільшого анімалістична збірка живописних творів цього талановитого митця.

Пише Правий Берег

Здавалося б, цей найдавніший жанр живопису нині непопулярний, й сам автор із цим моїм припущенням погодився. Але ініціатива бережанських музейників спростувала це твердження. Бо охочих доторкнутися до світу природи у його художньому відображенні виявилося чимало. Й нікого намальовані такі звичні для нас коні, корови, кури і свині а чи екзотичні шимпанзе й папуги не залишили байдужими.

Довідка. Іван Драган народився у Теребовлі. Закінчив факультет декоративно-прикладного мистецтва Теребовлянського вищого училища культури (2005 р.), кафедру сакрального мистецтва Львівської національної академії мистецтв.

Викладач Теребовлянського фахового коледжу культури і мистецтв, учасник львівського творчого гурту «Кактус».

Працює в царині живопису (натюрморти, пейзажі, сакральна тематика).

Мав персональні виставки у Теребовлі, Тернополі, Львові, Києві, Івано-Франківську, Бережанах, Луцьку, а також у Польщі й Словаччині. Учасник виставки українських художників на щорічному міжнародному ярмарку мистецтв у Бодрумі, Туреччина.

Проілюстрував книгу Костянтина Москальця «Поезія Келії».

Нову експозицію з особливим захопленням оглядають наймолодші відвідувачі музею – учні бережанських ліцеїв. Вони уважно роздивляються кожну роботу, діляться враженнями, роздумами про те, яким чином можна спілкуватися природою. І, натхненні побаченими картинами, творять самі.

Як зізнався митець, до портретів братів наших менших він береться, аби перемкнути мозок. Для нього роботи у жанрі анімалізму – своєрідний відпочинок. Зрештою, як і будь-яке інше спілкування з природою. Бо це – єднання зі справжнім.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #Діалоги з природою
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: