Іноземні валюти, які найчастіше купують українці

Опубліковано:
24 Листопада, 2023

Якщо вам потрібно поїхати за кордон, вам доведеться купувати валюту. Звичайно, що потрібно це робити з розумом, щоб заощадити. Тому експерти радять ніколи не купувати валюту в аеропортах, бо там доведеться переплатити. Тому краще підготуватися до мандрівки заздалегідь, перевірити курс валют у Кропивницькому. За словами фінансових експертів, найчастіше українці купують чотири різновиди валют.

Долар США (USD)

Долар США є офіційною валютою Сполучених Штатів Америки. Більшість міжнародних операцій здійснюються в доларах США. Це робить її найбільш домінуючою та найбільш використовуваною валютою на світовому ринку.

На вартість долара США впливають різні фактори, такі як економічні показники ринку США та зростання та падіння інших ринків, де використовується ця валюта.

Долар США можна знайти у валютній парі з усіма іншими основними валютами й часто діє як посередник у тристоронніх валютних операціях. Це пояснюється тим, що долар виступає як неофіційна глобальна резервна валюта, яку зберігають майже всі центральні банки та інституційні інвестиційні організації в усьому світі.

Крім того, через глобальне визнання долара США він використовується в деяких країнах як офіційна валюта замість місцевої валюти, таку практику називають доларизацією. Долар США також може бути широко прийнятим в інших країнах, виступаючи як неофіційний альтернативний платіж, тоді як ці країни зберігають свою офіційну місцеву валюту.

Польський злотий (PLN)

Це офіційна валюта Польщі, яка випускається польським центральним банком. Дізнатися ціну злотого можна за посиланням https://obmenka24.kr.ua/pln-uah.

Польський злотий є однією з найбільших торгових валют у Західній та Центральній Європі, крім того, вона займає 22 місце на валютному ринку. Варто зазначити, що Польща є членом ЄС, але ще не ввела євро, мало того, не визначила дату переходу.

Євро (EUR)

Євро є офіційною валютою Європейського Союзу (ЄС). Євро є другою за популярністю валютою у світі після долара США. Це офіційна валюта більшості країн єврозони, яка вперше була введена в обіг у 1999 році, а банкноти та монети надійшли в обіг через три роки. Крім того, багато країн Європи та Африки використовують євро як орієнтир для своїх валют для стабілізації обмінних курсів.

Завдяки широкому використанню євро також є другою за величиною резервною валютою у світі. Євро популярний на валютному ринку і вважається відображенням загальної стабільності та здоров’я єврозони. Політичні події в єврозоні також можуть суттєво вплинути на торгівлю євро, особливо в таких країнах, як Італія, Греція, Іспанія та Португалія, які зазнали великих коливань процентних ставок на момент введення євро. Євро є найбільш «політизованою» валютою, якою активно торгують на валютному ринку.

Фунт стерлінгів (GBP)

Фунт стерлінгів або британський фунт є офіційною валютою Сполученого Королівства, Королівських територій і Британських заморських територій. Валюта представлена символом фунта: £. Фунт стерлінгів випускається та регулюється Банком Англії.

Дізнатися курс Фунта стерлінгів до гривні можна тут https://obmenka24.kr.ua/gbp-uah.

До речі, Фунт стерлінгів є найдавнішою валютою, яка була введена понад 1200 років тому. Фунт стерлінгів посідає 4-е місце за обсягом торгівлі на валютному ринку. Фунт стерлінгів є частиною валют, які використовуються Міжнародним валютним фондом (МВФ) як розрахункові одиниці. Вона також посідає 4-е місце серед найбільших резервних валют у світі.

Фото з мережі Інтернет

Памʼятайте: чим вигідніше ви обміняєте валюту, тим більше грошей вам залишиться на подорож.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #валюта, #долар, #злотий, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #обмін, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: