«Ви виграли цінний приз»: жителів Тернопільщини закликають не довіряти схемам шахраїв

Опубліковано:
23 Листопада, 2023

Поліцейські Тернопільщини закликають жителів Тернопільщини остерігатися шахраї, та не вірити у їхні схеми.

Наприклад, часто зловмисники телефонують до людей та повідомляють, що, ніби-то людина виграла цінний приз, а щоб його отримати – радять зробити певні дії.

Довірившись шахраям, часто громадяни втрачають свої кошти. Тому правоохоронці застерігають мешканців області від таких ситуацій і просять бути обачними із незнайомцями. Для цього громадянам роздають буклети з інформацією про види шахрайства і як їх унікнути: 

«Якщо вам телефонують незнайомці та запевняють, що ви виграли «цінний приз» не поспішайте виконувати всі їхні настанови, адже це можуть бути шахраї.

Зазвичай ця шахрайська схема виглядає так:

  • потенційна жертва отримує повідомлення від когось, хто стверджує, що він є працівником державної установи, представником відомої організації або знаменитості;
  • надалі шахрай повідомляє про виграш великої суми грошей або призу та втирається у довіру до жертви;
  • на наступному етапі злочинець пояснює, що для того, щоб забрати виграш, потрібно спочатку переказати невелику суму грошей для сплати податку на товар чи збору за оформлення документів;
  • слідуючи інструкціям шахраїв, необачні жертви відразу надсилають гроші, але ніколи не отримують своїх виграшів», – кажуть патрульні поліцейські.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аферисти, #шахраї
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: