Розвиток аграрного бізнесу та кредитування підприємців обговорили на засіданні Конгресу на Тернопільщині

Опубліковано:
22 Листопада, 2023

Програму  «Доступні кредити 5-7-9%» для підприємців, зокрема сільгоспвиробників, наступного року буде продовжено.

Про це під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові повідомив заступник міністра агропромислової політики Тарас Висоцький, відповідаючи на питання очільників громад Тернопільщини щодо перспектив урядової підтримки бізнесу, в тому числі сільськогосподарських підприємств.

Відповідне рішення було ухвалене під час урядової наради під головуванням прем’єр-міністра. Термін дії програми буде пролонговано щонайменше на 1 рік — до 21 березня 2025 року. Разом із тим, через спричинений війною брак коштів у державному бюджеті, збільшення ліміту кредитування з 90 до 150 млн гривень не передбачене.

Водночас, як зауважила заступниця міністра економіки Надія Бігун, внесеними до програми  «Доступні кредити 5-7-9%» змінами передбачене збільшення ліміту кредиту до 150 млн для підприємств, які здійснюють переробку сільгосппродукцї.

«Переробка — це дуже важливо, адже за її  рахунок ми підвищуємо ефективність аграріїв, оскільки додана вартість тої продукції, яка на експорт іде вже в переробленому вигляді, є вищою. Тож якщо аграрії хочуть кращих умов для 5-7-9%, варто розвивати переробку», — зауважила вона.

Крім того, продовжено також діяльність грантової програми: у новому бюджеті передбачені кошти на розвиток садів та теплиць. Фокус при цьому, так само робиться на переробну галузь.

На Тернопільщині цього року видано чотири гранти на розвиток садів і два — на розвиток теплиць.

Держава також робить максимум для розширення експорту сільгосппродукції, зокрема збільшення пропускної спроможності з портів Великої Одеси через тимчасовий коридор.

null

Фото з мережі Інтернет

«Завдяки нашим військовим Україна змогла самостійно відновити експорт і його об’єми зростають», наголосив Тарас Висоцький.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Доступні кредити 5-7-9%
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: