Пам’ять Богдана Лепкого вшанували в Тернопільській школі, яка носить його ім’я

Опубліковано:
19 Листопада, 2023

Величного та геніального нашого земляка Богдана  Лепкого, який народився 9 листопада 1872  року, вшанували учні Тернопільської ЗОШ №14, що носить його ім’я.

У вестибулі навчального закладу експонували копії   малюнків, які Богдан Лепкий залишив нам у спадок. В  актовому залі школи зібралися учні та вчителі, щоб  послухати розповідь земляків поета, журналіста  Романа Островського та вчителя Михайла Гандзоли, про його вшанування у Надзбручанському краї, де  він народився і виростав, написавши книгу «Казка мойого життя Крегулець».

У класі-музеї Богдана Лепкого директору школи Оксані Михайлівні Добровольській вручили  ексклюзивні газети «Копичинецькі вісті» та «Наш край», в яких розповідалося про українського педагога, поета, перекладача, громадсько-політичного діяча, художника Богдана Сильвестровича Лепкого.

Молоде покоління має не забувати наших українських культурних діячів, вшановуючи їх пам’ять.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #богдан лепкий, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пам’ять, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: