Останніми роками світовий ринок планшетів поступово скорочується. Екрани смартфонів збільшуються, і тепер з ними зручно виконувати чимало операцій, які раніше вважалися прерогативою смартфонів. Проте залишаються деякі сценарії використання, коли планшет має однозначну перевагу перед смартфоном.

Перегляд фільмів

На екрані з діагоналлю 10 чи 11 дюймів (а саме такий розмір має більшість сучасних планшетів) дивитися кіно явно комфортніше, ніж на смартфоні, адже навіть у великих телефонів діагональ дисплея не доходить до 7 дюймів. До того ж стандартний чохол-книжка для планшета легко перетворюється на підставку, щоб встановити його для перегляду відео. Динаміки в планшетах також зазвичай потужніші, ніж в телефонах.

Читання книг

Якщо ви звикли читати електронні книги та журнали, довгі статті в ЗМІ (так звані лонгріди), комікси, то це вагома причина купити планшет. На екрані телефону можна прочитати текст новини на сайті або допис в соцмережі, але для книг його екран реально замалий.

null

Фото з мережі Інтернет

Веб-серфінг

Сайти ЗМІ та інтернет-магазинів зазвичай оптимізовані для перегляду не екранах телефонів у портретній орієнтації. А от про сайти державних установ, закладів освіти чи комунальних служб цього не скажеш. Переглядати їх на екрані смартфона може бути вкрай незручно. Великий екран планшета тут теж буде перевагою.

Робота з документами

Якщо текстовий файл переглядати й навіть редагувати на смартфоні цілком зручно, то робота з таблицями — справа для людей з міцними нервами. Планшет набагато більше придатний для офісних завдань. До того ж не проблема докупити до нього бездротову клавіатуру та перетворити гаджет на «лайт-версію» ноутбука. Особливо, якщо планшет працює під операційною системою Windows.

null

Фото з мережі Інтернет

Робота з пером

Хоча деякі моделі смартфонів мають в комплекті стилус, це скоріше виключення. А от планшети нерідко комплектуються цим аксесуаром. Різноманітні програми для малювання за допомогою електронного пера розраховані саме на смартфони. І хоча це доволі специфічна категорія програм, якими користується далеко не кожен, для творчих людей це вагомий аргумент на користь планшета.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #планшет, #смартфон
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: