За ID-карткою — лише особисто: подробиці

Опубліковано:
8 Листопада, 2023

Отримати паспорт громадянина України у формі ID-картки може виключно власник документа, який подавав заяву на отримання послуги особисто.

Видача здійснюється після проведення процедури верифікації шляхом автоматизованого порівняння даних, у тому числі біометричних, особи з тими, що внесені до документа і Єдиного державного демографічного реєстру.

У разі прийняття документів від особи, яка не може пересуватися самостійно у зв’язку з тривалим розладом здоров’я, за зверненням такої особи або її законного представника, здійснюється виїзд працівника територіального підрозділу ДМС за місцем проживання особи, проходження лікування або за місцем розташування установи, де громадянин отримує соціальні послуги. 

Виключення: якщо власник документа  визнаний судом обмежено дієздатним чи недієздатним, заяву на оформлення паспорта подає, а відтак, і отримує готовий документ його законний представник.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ID-картка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: