Біла смерть: ця поширена приправа викликає цукровий діабет

Опубліковано:
8 Листопада, 2023

Надмірне вживання солі веде до розвитку цукрового діабету ІІ типу. Про це йдеться в новому дослідженні Mayo Clinic Proceedings. Як повідомляється, глобальна поширеність діабету ІІ типу є серйозною проблемою охорони здоров’я і основною причиною смертності. Понад мільйон смертей щороку пов’язані з діабетом.

За прогнозами, до 2030 року захворюваність на діабет ІІ типу збільшиться до 7079 випадків на 100 тисяч осіб.

Людям, яким загрожує розвиток цього захворювання, часто рекомендують обмежити споживання цукру, дотримуватися збалансованої дієти та регулярно займатися фізичними вправами.

Однак нове дослідження припускає, що зменшення споживання солі також може допомогти запобігти виникненню цього захворювання.

“Ми вже знаємо, що обмеження солі може знизити ризик серцево-судинних захворювань і гіпертонії, але це дослідження вперше показує, що відмова від сільнички на столі може допомогти запобігти діабету ІІ типу”, – сказав провідний автор дослідження доктор Лу Ци.

На даний момент не зрозуміло, чому надмірне споживання солі впливає на ризик розвитку діабету, проте дослідження встановило зв’язок між її вживанням і високим індексом маси тіла.

Як повідомляється, вчені з Університету Тулейна досліджували більш ніж 400 тисяч дорослих у Великобританії впродовж майже 12 років.

У понад 13 000 учасників, які регулярно вживали сіль, розвинувся діабет ІІ типу, при якому організм перестає належним чином регулювати рівень цукру в крові і призводить до резистентності до інсуліну.

Дослідники визначили, що люди, які “іноді”, “зазвичай” або “завжди” вживали сіль, мали на 13%, 20% і 39% більше шансів захворіти на діабет ІІ типу відповідно, ніж ті, хто не їв або їв мало солі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #сіль, #цукровий діабет
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: