Якість стічних вод перевіряє Центр безпечності харчових продуктів та середовища життєдіяльності у Тернополі

Опубліковано:
4 Листопада, 2023

7 серпня 2023 року набрав чинності Закон України «Про водовідведення та очищення стічних вод», який визначає правові, економічні та організаційні засади функціонування системи водовідведення, спрямовані на створення сприятливих умов життєдіяльності людини та захист навколишнього природного середовища від негативного впливу стічних вод. Даний Закон орієнтований на зближення і гармонізацію законодавства України з європейським і, перш за все, Дерективою91/271/ЄЕС «Про очистку міських стічних вод».

Проблема щодо якості води стосується і Тернопільщини, оскільки наш регіон за водозабезпеченістю займає 15 місце в Україні. На прилеглих до річок територіях працюють підприємства харчової, машинобудівної та інших видів  промисловості, розташовані об’єкти ЖКГ та сільськогосподарські землі.  Всі ці фактори негативно впливають на  якість водних ресурсів.

Відповідно до місцевих Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення міста Тернопіль (громади) виконавець приймає стічні води споживача до системи централізованого водовідведення за умови, що показники якості стічних вод споживача відповідають встановленим вимогам, а тому за допомогою контролю якості стічних вод Ви зможете перевірити та оцінити ефективність роботи системи водоочищення та уникнете непередбачуваних витрат за забруднення довкілля.

Оцінити якість стічних вод Вам допоможе Випробувальна лабораторія ТОВ «Центр Безпечності харчових продуктів та середовища життєдіяльності», яка акредитована Національним агентством з акредитації України на відповідність ДСТУ EN ISO/IEC 17025 та проводить лабораторні дослідження стічних вод. У випробувальній лабораторії Ви зможете провести дослідження господарсько-побутових, промислових та дощових стічних вод.

У випробувальній лабораторії Ви зможете провести дослідження господарсько-побутових, промислових та поверхневих стічних вод.

На сьогоднішній день спеціалістами Випробувальної лабораторії опрацьовано та впроваджено методики  аналізу проб стічних вод за показниками:

  • мутність;
  • температура;
  • запах;
  • рівень рН;
  • вміст хлоридів, сульфатів, нітритів, амонію;
  • вміст заліза;
  • вміст загального фосфору;
  • хімічне споживання кисню (ХСК);
  • біологічне споживання кисню (БСК5);
  • Гамма-спектрометричне дослідження на визначення Цезію-137;
  • Бета-спектрометричне дослідження на визначення Стронцію-90.

Крім того спеціалісти працюють над впровадженням сучасних методик за – показниками:

  • вміст поверхнево активних речовин (ПАР);
  • нафтопродукти;
  • жири;
  • завислі речовини;
  • сухий залишок;

Дослідження проводяться з використанням аналітичної системи Spectroguant Prove 300, перевагами якої є високоточність вимірювань та мінімум людського впливу.

Співпрацюючи з нами Ви отримаєте високий рівень обслуговування, достовірні результати аналізів, а також оптимальні терміни виконання робіт із найвищою якістю, інтерпретацію (трактування) результатів лабораторних випробувань. У разі необхідності ми можемо вивчити причини та надамо рекомендації щодо заходів, направлених на усунення незадовільних результатів.

Також, Ви можете замовити дослідження «сьогодні на сьогодні» за умови доставки стічної води в лабораторію до 14.00 год. У погоджений з Вами час наші спеціалісти проведуть відбір проб води.

Окрім дослідження стічних вод Випробувальна лабораторія ТОВ «Центру безпечності харчових продуктів та середовища життєдіяльності» проводить дослідження води питної за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними та радіологічними показниками. 

Зв’язатися з нами можна за номером тел.: 067 208 26 19; 067 195 32 92.

Ми знаходимося: вул. Тролейбусна 12, м. Тернопіль.

Фото: “Місто”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лабораторія, #стічні води, #Центр безпечності харчових продуктів
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: