Мікропозики дають можливість швидко отримати кредит, але велика кількість людей досі не використовує цей потужний фінансовий інструмент через міфи. Насправді більшість із них не мають під собою реального обґрунтування. Про найпоширеніші хибні уявлення про онлайн-позики та мікрофінансові організації (МФО) розповідають експерти компанії Lovilave

Мікрофінансова організація — несерйозна установа

Позичальник підписує договір з юридичною компанією, яке діє винятково у правовому полі, відповідно до чинного законодавства. Компанія зобов’язана надавати про себе повну та правдиву інформацію, прозоро інформувати про умови видачі кредитних коштів, а також гарантувати збереження в таємниці інформації про фінансові операції своїх клієнтів. В Україні діяльність таких організації контролює Національна комісія.

Повертати кредит не обов’язково

У позичальника є певні зобов’язання — онлайн позика, яку він узяв, має бути повернута в терміни, що зазначені в договорі. Мікрофінансова організація, як і банківська установа, може накладати штрафні санкції на недобросовісних клієнтів, а також звертатися до суду щодо стягнення боргу.

Кредити видають усім підряд

Насправді це не так. Спочатку кредитна компанія вивчає інформацію про клієнта й тільки потім погоджує онлайн-позику. Єдина відмінність від традиційного банку полягає в тому, що онлайн-сервіси кредитування роблять це дуже швидко. Через це з’являється помилкова думка про необмежену доступність послуги.

Процент переплати за кредитом високий

Будь-яка комерційна організація створюється з метою отримання доходу, і мікрофінансові компанії не виняток. Хоча річні відсотки і справді здаються дуже великими, фактично переплати за відсотками набагато менші, адже позичальники беруть кошти на короткі терміни — від одного до трьох місяців.

З онлайн-позикою можна швидко дійти до боргової ями

Як і в будь-якій історії з позиками, усе залежить безпосередньо від особистих якостей та можливостей людини. Якщо вона не накопичує борги в декількох мікрокредитних організаціях, не зловживає їхніми послугами та сумлінно вносить кошти в зазначені договором терміни, їй не загрожують такі проблеми.  

Небезпечно ділитися особистими даними з МФО

Під час оформлення позики клієнт має надати особисту інформацію — насамперед це паспортні дані та деякі додаткові документи. Цього не треба лякатися, адже офіційно зареєстрована МФО не має права передавати ці дані стороннім особам або компаніям, а в онлайні ці дані пересилаються по захищених (зашифрованих) каналах, тож ризики отримання їх зловмисниками мінімальні.

Переваги онлайн-позики

До плюсів цього типу кредитування належать:

  • швидке оформлення в будь-який час із будь-якої точки світу за наявності інтернет-підключення;
  • мінімальний комплект документів для отримання кредитних грошей;
  • зручні способи внесення суми та можливість продовжити терміни виплати онлайн;
  • вигідні умови отримання кредиту порівняно з іншими фінансовими установами;
  • можливість зарахування необхідної суми на картку будь-якого банку.

Онлайн-позика в Lovilave — це чудова можливість швидко та у зручній формі отримати на короткий термін кошти на будь-які потреби, що не вимагають значного тривалого фінансування. Насамперед це розв’язання поточних фінансових проблем (через незаплановані витрати не вистачило грошей до наступної зарплати), купівля будь-якої побутової техніки чи сучасної електроніки для дому, оплата навчання собі або дитині, незаплановане лікування (термінове операційне втручання, лікування зубів), ремонт автомобіля, подарунка близькій людині тощо.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кредит, #онлайн
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: