Який інгредієнт не варто додавати у тісто на вареники: буде жорстким і тугим

Опубліковано:
27 Жовтня, 2023

Вареники – це смачна домашня страва, яка є частим гостем на столі у кожного українця. Їх можна готувати з різними солодкими та солоними начинками. Водночас, ні для кого не секрет, що запорука вдалих та смачних вареників – це правильно приготовлене тісто. Воно має бути ніжним, еластичним, м’яким та приємним в роботі. Однак, до не бажаних наслідків може призвести додавання одного інгредієнту.

Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та розповість, який інгредієнт краще ніколи не додавати у тісто на вареники.

Відтак, за словами досвідчених господинь, таким інгредієнтом є яйця. Саме вони можуть зробити тісто жорстким та твердим. Як наслідок, тісто втрачає свою еластичність, а готові вареники будуть, як резина.

Якщо ж дуже хочеться, то у тісто дозволяється додавати лише жовтки. Вони роблять тісто дуже ніжним, а також надають йому приємний жовтий колір.

Що ще робить тісто на вареники жорстким?

Зробити тісто жорстким і тугим може велика кількість борошна. Його краще додавати порційно і використовувати під час розкачування.

Також тісто може бути не дуже пластичним, якщо ви готуєте його на основі холодної води. Краще використовувати теплу або ледь гарячу. Результат вас дійсно приємно здивує.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вареники, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепт, #тернопіль, #тернопільські новини, #тісто
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: