Одним із палаців, який варто відвідати в Тернопільській області є Білокриницький. Палац побудували на місці замку, який перебував у руїнах. Завдяки Тадеушові Стецькому, знаємо про розміри замку. Він був 35 сажнів у довжину, 9 у ширину, 5 – висоту. Руїни замку мали 40 кімнат.

У XIX ст. тут звели палац. Частина давніх замкових мурів була використана як стіни нового палацу.

З 1895 року до Другої світової війни тут діяла школа. В міжвоєнний час це був відділ Кременецького ліцею. Після війни і до нашого часу тут Кременецький лісотехнічний коледж.

В онлайн бібліотеках вдалося знайти фотографії палацу в міжвоєнний період. Ці фото показують будівлі палацу того часу.

Хочемо нагадати, що зараз триває проєкт “Файний подкаст замками Волині”, який втілює в Луцьку ГО Волинська фундація за підтримки Українського культурного фонду. Нові аудіо історії про волинські пам’ятки можна послухати на таких платформах, як: Soundcloud, GooglePodcasts, Apple Podcasts, Spotify. Посилання на повні записи подкастів: https://linktr.ee/volyncastles

Джерело фото: polona.pl

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Білокриницький палац, #ретро
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: