Зміни у ПДР 2023: що потрібно знати водіям в Україні

Опубліковано:
23 Жовтня, 2023

20 жовтня 2023 року Кабінет Міністрів прийняв ряд змін до Правил дорожнього руху. Давайте докладніше розглянемо, які нововведення вони вносять та як це вплине на водіїв.

Під час засідання Кабінету Міністрів були прийняті оновлені Правила дорожнього руху. Про це оголосив Тарас Мельничук, пише “Голос”.

За його заявами, зміни в Правилах дорожнього руху були впроваджені з метою гармонізації законодавства України із законодавством Європейського Союзу.

За цими змінами вимагається, щоб водії увімкнули денні ходові вогні на всіх механічних транспортних засобах за межами населених пунктів, а в разі відсутності таких вогнів у конструкції транспортного засобу — використовували ближнє світло фар. Ця зміна обов’язкова протягом всього року.

За порушення цього правила передбачено штраф у розмірі від 425 до 510 гривень.

Також тепер закріплена заборона на перевезення дітей, зріст яких менш як 150 см, у транспортних засобах без використання дитячих утримуючих систем, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки.

Передбачено штраф у розмірі від 510 до 850 гривень.

Також заборонено перевозити дітей на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, за винятком деяких ситуацій.

Крім цього, було уточнено перелік дорожніх знаків, які вказують на спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і автомобільних дорогах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Зміни у ПДР 2023
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: