На Тернопільщині збільшили виробництво цукру

Опубліковано:
18 Жовтня, 2023

На Тернопільщині збирають цукрові буряки. Чотири цукрові заводи, які функціонують цього року в області, переробили понад 600 тис. тонн культури.

Цьогоріч на Тернопільщині діють цукрові заводи у Чорткові, Хоросткові, Козові та Збаражі. Як повідомив директор департаменту агропромислового розвитку області Володимир Стахів, від початку сезону цукроваріння було виготовлено майже 76 тис. тонн цукру, що на 25 тис. тонн більше, як за аналогічний період минулого року.

«Триває сезон збирання та перероблення цукрових буряків врожаю-2023 року. За цей час, чотири цукрові заводи, що функціонують на території області, переробили майже 600 тисяч тонн культури. На сьогодні кожне підприємство перевиконало заплановану норму, зокрема, Чортківське виробництво на 111%; Хоростківське виробництво на 120%; Козівське виробництво на 126%; Збаразьке виробництво на 112%».

Попри збільшення виробництва цукру, зниження цін на цей продукт аграрії не прогнозують. Через причин – зростання собівартості.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виробництво, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #цукор
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: