Науковці з ТНПУ розробили комплекс для боротьби з БПЛА

Опубліковано:
16 Жовтня, 2023

Засоби для боротьби із ворожими безпілотниками – одна з головних потреб підрозділів Сил оборони України. В одну із наших бригад передали 5 комплексів для боротьби з БПЛА, які розробляли та вдосконалювали тернопільські науковці з педагогічного.

“Антидронові системи потрібні не менше, ніж сучасні зразки вогнепальної зброї та артилерії, тому що ворог активно використовує дрони та квадрокоптери. Саме тому це обладнання може завадити рашистам виявляти наші передові позиції, вести ближню розвідку та коригувати вогонь артилерії. Якщо ворог буде сліпим на нашому напрямку — це значною мірою нам допоможе, а також відкриє нові можливості в обороні нашої країни“, — наголошують військові.

– Система підходить для захисту невеликих патрулів, артилерійських позицій та інших важливих об’єктів. Вона створює перешкоди на частотах, які використовують більшість поширених БПЛА, – повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Богдан Буяк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #педагогічний, #тернопіль, #тернопільські новини, #ТНПУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: