Військовому з Тернопільщини Борису Гуменюку вручили Народну премію ім. Т.Шевченка

Опубліковано:
15 Жовтня, 2023

Бійцю УВО-ЗСУ імені Євгена Коновальця і поету Борису Гуменюку вручили Народну премію ім. Тараса Шевченка в галузі літератури.

Про це у мережі Facebook написав Богдан Червак.

Він опубілкував світлину нагороди і у своєму пості він написав: 

«Без сумніву, достойний вибір!», – зазначає Богдан Червак. 

Борис Гуменююк – військовий із позивним «Кармелюк», народився 30 січня 1985 року в селі Острів Тернопільського району. Поет, прозаїк, автор проекту «Українські книги — українським тюрмам», координатор проекту «Інша література». Член Національної спілки письменників України із 2006 року. Із 1990 року Борис Гуменюк проживає у Києві. Був активним учасником Євромайдану. 30 листопада 2013 року був серед тих, хто зібралися у столиці на Михайлівській площі. Наступного дня серед перших був побитий «Беркутом» у Будинку письменників, а 19 січня і 18 лютого на вулиці Грушевського. 13 березня 2014 поставив свій підпис під «Заявою від діячів культури України до творчої спільноти світу», у зв’язку із російською агресією в Україні. 22 червня 2014 року приєднався до спецбатальйону МВС України «Азов» та відправився в зону бойових дій на схід України. Заступник командира добровольчого батальйону ОУН з 2014 року, який з 12 серпня дислокується в селищі Піски поблизу Донецька. Голова Української Військової Організації з 2015 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борис гуменюк, #коновалець, #премія
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: