На Тернопільщині безкоштовно пройти реабілітацію у стаціонарі можна у 4 медзакладах

Опубліковано:
13 Жовтня, 2023

На Тернопільщині безкоштовно пройти реабілітацію у стаціонарі можна у 4 медичних закладах. Це надкластерні та кластерні лікарні, всього таких в області є 9, – розповіли в обласній військовій адміністрації. 

У МОЗ повідомляють, що до кінця 2023 року неспеціалізовані стаціонарні реабілітаційні відділення запрацюють у всіх 228 кластерних та надкластерних медзакладах України, які увійшли до спроможної мережі. В кожному з них будуть від 30 до 60 реабілітаційних ліжок.

«Всього сформуємо майжн 7800 ліжко-місць для пацієнтів із травмами, хворобами та пораненнями, які потребують процесу активного відновлення. Це дозволить щороку надавати якісні, безоплатні послуги з активної і доказової реабілітації для 126 тисяч пацієнтів. Доказову та ефективну реабілітацію мають надавати мультидисциплінарні реабілітаційні команди. Відповідні фахівці зобов’язані послуговуватись принципами доказовості під час надання реабілітаційної допомоги. Електрофорез, магнітотерапія, дарсонваль та низка інших фізіотерапевтичних методів – не мають жодного стосунку до реабілітації», – повідомили у МОЗ.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #медичні заклади
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: