Прихожани московського патріархату не будуть відвідувати Почаївську лавру, коли вона належатиме українській церкві

Опубліковано:
8 Жовтня, 2023

На другому році активної війни — жодних висновків. Паломники та священники Почаївської Лаври досі моляться за “мір во всьом мірє” та відмовляються називати росію агресором. Наші журналісти поцікавилися настроями вірян. І з’ясували, чи готові прихожани московського патріархату відвідувати святиню, якщо там буде українське духовенство.

Без сумніву, святиня у Почаєві з давніх-давен намолене місце, але хто тут зараз молиться і за кого? Не перший рік Лавра є осередком поширення російської пропаганди. А з початком повномасштабного вторгнення їхні попи взагалі заперечують війну. Відмовку знайшли, моляться за “мір ва всьом мірє”. Тай прихожан це влаштовує. Кажуть, головне добре молитись, читати оповіді , а жінкам покривати голову. А що твориться в світі, це не їхні проблеми.

Читайте також

Священик Георгій Максимов спростовує «відео з ангелами» над Почаївською лаврою, яке шириться мережею
Почаївська Лавра планує укріпляти свій форпост шляхом будівництва за рахунок надр Почаївської ОТГ?

Виходить, новини з фронту не є достатнім аргументом того, що московському патріархату не місце на території України. Тай приналежність їхньої віри до росії чи її діянь ці побожні люди не визнають.

Дійсно, така позиція в багатьох вірян Почаївської Лаври. Самостійно аналізувати та робити висновки прихожани московської віри відмовляються. Адже політикою не цікавляться, про війну не говорять, а моляться – за усі братні народи. Хоча, є і дещо цікаве. Хоч кажуть, що церква в не політики, та приїжджати в лавру, якщо вона не буде під юрисдикцією Москви – не будуть.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лавра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаївська лавра, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: