У Гусятині під час будівництва дороги виявили порушення: не забезпечили доступність людям з інвалідністю

Опубліковано:
7 Жовтня, 2023

У Гусятині працівники патрульної поліції виявили факти незаконного будівництва дороги. Про це у мережі Facebook написав голова громадського об’єднання людей з інвалідністю “Вікторія” Іван Космина.

Чоловік зазначає, що про цю проблему він спілкувався з місцевою владою ще навесні, однак результатів тоді це не дало.

«Про порушення ДБН і прав осіб з інвалідністю при будівництві тротуарів та доріг в Гусятинської ОТГ я говорив ще в березні цього року, але ні будівельники ні Гусятинська влада ніяк не відреагували на мої зауваження. Коли журналісти у квітні цього року брали інтерв’ю в селищного голови Карпо С.О., то він відмовився коментувати цю ситуацію. Після цього, я написав заяву в Тернопільську прокуратуру та Уповноваженому з прав людини Лубінцю Д.В. Але Гусятинська влада замість того, щоб виправити порушення, направила Уповноваженому листа, що там немає жодних порушень, а як доказ надали фото, роздруковані на чорно-білому принтері. Після цього я, спільно з представником Уповноваженого з прав людини в Тернопільській області, виявили ряд порушень (Ось посилання на сайт Уповноваженого з даними порушеннями https://www.ombudsman.gov.ua/…/monitoring-gusyatinskoyi… ) але замість того, щоб усунути ці порушення, начальник відділу архітектури і містобудування на своїй сторінці в ФБ глузує з цієї перевірки». 

Іван Космина пише, що після того йому телефонував один із «впливових» підприємців. 

«Він подзвонив із претензіями, чому по моїй заяві, патрульна поліція Тернополя зупинила будівництво дороги і виписує штраф грейдеристу (я так розумію будівництво незаконне, бо якби було законне, то не штрафували б). Шановне панство, чому ви мені не дзвонили, коли я просив враховувати права людей з інвалідністю і не порушувати ДБН? Чому ви мені не дзвонили коли я просив створити комітет доступності, на якому ми могли б обговорювати ДБН? Гордість і марнославство не дозволяє вам говорити з ”інвалідами”!? То робіть по ЗАКОНУ і не помилитесь…», – зазначає Іван Космина. 

Чоловік каже, у кожному місті чи селі мають бути створені комфортні умови пересування для людей з інвалідністю, це важливо. 

«Мені заявили, що я займаюсь політикою. Я готовий зустрітись з представниками влади, бізнесу, громадськості, поліції та журналістів і обговорити цю ситуацію. Заодно і комітет доступності створимо, який місцева влада, в особі Карпа С.О. третій рік не може, чи не хоче створити, та під протокол проведемо перше засідання. Ви ж все по закону робите!? Ви ж не порушуєте права людей з інвалідністю!? Якщо так, то все просто. Я один, проти бізнесу і влади в присутності поліції, журналістів і громадськості… Чи гординя не дозволить зі мною зустрітись в такому форматі!? Я не зійду зі свого шляху і продовжу відстоювати права людей з інвалідністю, навіть якщо весь Гусятин стане проти мене. А знаєте чому!? Бо закон і правда на моїй стороні і я це не раз доводив. Тому не соромтесь, блокуйте мене на ФБ, інстаграм і видаляйте мої номери телефонів. Бо якщо ви маєте намір порушувати права людей з інвалідністю, я продовжу писати скарги і подаватиму в суд», – написав Іван Космина.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будівництво, #гусятин, #іван космина
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: