Збори в останню хвилину: як купити зелену карту швидко

Опубліковано:
6 Жовтня, 2023

Спонтанне рішення гайнути у Європу на власному авто передбачає цікаві пригоди та незабутні враження. Проте їм передують швидкі та нервові збори в дорогу. Окрім складання валіз доведеться швидко організовувати й документальний супровід, зокрема дозвіл на в’їзд на територію Шенгену своїм автотранспортом. Він представлений у вигляді специфічного страхового поліса Green Card. Купити зелену карту за кілька хвилин можна легко в Ощадбанку.

Особливості зеленої карти

Страхування цивільної відповідальності автовласників є обов’язковим та уніфікованим у понад 40 країнах Європи. Страховий поліс на транспортний засіб необхідно оформити візитерам, незалежно від мети та тривалості перебування за кордоном. В Україні зелену карту мають право оформлювати лише ліцензовані для цього виду послуг страхові агенти. Центральний орган, що контролює видачу полісів, веде їх облік, визначає вартість послуги — це Моторне транспортне страхове бюро України (МТСБУ).

Вартість поліса залежить від двох основних параметрів:

  • термін дії — від 15 днів до 1 року;

  • тип транспортного засобу — легкове чи вантажне авто, мотоцикл, причеп, автобус.

Також можуть враховуватися індивідуальні ліміти страхового відшкодування у кожній країні. Оскільки розцінки на страховку регулюються централізовано, головним критерієм для автовласника при виборі джерела її отримання виступає зручність та швидкість. Ощадбанк відповідає цим критеріям якнайкраще.

Чому варто замовляти зелену карту саме в Ощаді

Вирушати в дорогу без зеленої карти не варто — при перетині кордону цей документ перевіряється в обов’язковому порядку. За його відсутності водієві загрожує штраф, а номери транспортного засобу можуть бути внесені до списку порушників, в’їзд для яких заборонений.   

Оформлення страхового поліса в Ощадбанку не забере багато часу. Замовити документ можна у відділенні або скористатися чат-ботами у Viber чи Telegram. Поліс надійде в електронному вигляді, його не потрібно роздруковувати. При перевірці достатньо назвати прикордоннику номер страховки, за яким він знайде його у базі даних.

Зелена карта в Ощаді — це:

  • надійно — банк отримає поліс від ліцензованої страхової компанії з гарною репутацією;

  • вигідно — вартість послуги відповідає встановленим МТСБУ розцінкам;

  • безпечно — достовірність поліса можна одразу перевірити на сайті МТСБУ за унікальним номером;

  • швидко — заявка на зелену карту опрацьовується миттєво як у відділенні, так і за допомогою чат-бота, вимагаючи мінімальний документальний супровід.  

Зелена карта захищає інтереси автовласника та третіх сторін у разі настання дорожньо-транспортної пригоди на території Європи. Із нею водій почувається впевненіше на незнайомих дорогах та відчуває підтримку Ощадбанку і страхової компанії за будь-яких обставин.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зелена карта, #страхування
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: