У Тернополі облаштували сучасний сквер на Новому Світі

Опубліковано:
6 Жовтня, 2023

Маємо перший реалізований проєкт в рамках нашої ініціативи «Місцеве агентство розвитку середовищ». Відтепер перед Тернопільською обласною бібліотекою для молоді є сучасний сквер, який активісти змогли облаштувати за нашої підтримки.

Автор ідеї із створення цього скверу Петро Пановик став активним учасником нашого проєкту «Громадська майстерня». Він пройшов комплексне навчання з проєктного менеджменту та за менторської підтримки експертів підготував проєкт з облаштування скверу. Згодом, після захисту проєкту, він зміг отримати на нього фінансування та облаштувати.

Меценатами проєкту стали одні із ініціаторів створення ініціативи МАРС Максим Черкашин та Лілія Проць.

«Ініціатива МАРС для мене була ключовим поштовхом, яка і запустила реалізацію проєкту. Без МАРСу мені довелося б й далі дивитися зі смутком на простір перед бібліотекою і чекати, поки у когось нарешті з’являться ідеї й можливості поставити там лавки. А так МАРС став для мене простором, де вдалося цілеспрямовано подумати над ідеєю проєкту, почути конструктивну критику, і найважливіше – зрозуміти, що це справді можна зробити власними силами, а не чекати на реконструкцію від органів влади. І не менш важливо – саме через МАРС вдалося знайти меценатів, які й надали кошти на цей проєкт. Тож я вдячний МАРСу за запалення в мені вогню бажання робити те, що хочу, а не чекати. І в майбутньому я можу виступати ментором для подібних проєктів й допомагати, адже вже маю досвід», – ділиться своїми враженнями автор ідеї та учасник проєкту «Громадська майстерня» Петро Пановик.

Офіційне відкриття простору відбулося 01 жовтня, під час якого гості говорили про майбутнє скверу і про те, яким чином можна створювати подібні майданчики в місті у подальшому.

Нагадаємо, що проєкт «Громадська майстерня» реалізовується в рамках ініціативи «Місцеве агентство розвитку середовищ (МАРС). який дозволить тернополянам пройти комплексне інтегроване навчання та отримати навики перетворення своїх ідей в проєкти. Ініціатива МАРС – це майданчик активних мешканців з різних галузей, які об’єдналися задля сприяння появи та розвитку у Тернопільській громаді нових середовищ.

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #марс
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: