Опалювальний сезон, газифікація і допомога прифронтовим містам: чим живе Тернопільщина сьогодні

Опубліковано:
5 Жовтня, 2023

Про опалювальний сезон і “блакитне паливо” у селах. У Тернопільській ОВА розповіли, чим живе область сьогодні. Так, наразі серед найголовніших питань — підготовка до непередбаченої зими, проведення газу до населених пунктів краю, а також допомога у відбудові Херсонщини. Деталі — у сюжеті.

Отож, Тернопільщина повністю готова зими. Про це заявили в обласній військовій адміністрації. Усі енергетичні об’єкти області перевірили, дообладнали, і наскільки це можливо убезпечили від збоїв через обстріли ворога. Водночас розробили графік погодинних відключень світла, наразі його не застосовують. Це лише на випадок блекаутів.  Усі лікарні та інші об’єкти критичної інфраструктури — забезпечені генераторами, а 1 201 котельня готові до опалювального сезону.

Також, як відзначив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш, сьогодні комісія розглядала стосовно підприємства “Тернопільміськтеплокомуненерго” розглядала питання щодо збільшення кількості альтернативних видів палива.

Окрім того, в області функціонують пункти незламності, а за потреби розпочнуть роботу ще близько 500. Проте, яка буде зима невідомо і опалювальний сезон під час війни непередбачуваний.

Також цього року вдалось провести газ в декілька сіл Підгаєцької громади. Наприклад, 9 будинків у селі Яблунівка вже обігрівають житло газом, ще 93 – можуть підключитись до мережі. Проте, загалом ще близько 5% населених пунктів Тернопільщини не газифіковані. Наразі  люди там користуються альтернативними видами палива: дровами або вугіллям. Газ по селах проводять за кошти інвестора. А це близько 5 мільйонів гривень. Вже в наступному році, за планом, газ буде усюди.

Щодо опалювального сезону в області розпочнуть коли середня добова температура буде не вищою 8 градусів.

Також наша область долучилась до програми  президента “пліч-о-пліч”. Це проєкт з відбудови  Херсонщини, щоб люди, які проживають там, також могли безпечно пережити зиму. За Тернопільщиною закріпили селище Архангельське. І цього року ми відновили вже 23 будинки. Окрім місцевих та державного бюджетів долучається також соціально активний бізнес. Зокрема за свої кошти знищені і напівзруйновані будівлі відновила місцева компанія “Креатор-Буд”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #брифінг, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #Труш
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: