ЗУНУ долучається до реформи водної галузі в Україні

Опубліковано:
30 Вересня, 2023

У межах старту діяльності Української водної асоціації у Києві відбулася зустріч її представників із першим заступником міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександром Краснолуцьким.

Основні позиції організації представляли голова УВА Дмитро Тесля, виконавчий директор Артем Шира та представник Міжнародної водної асоціації, керівник кафедри екології та охорони здоров’я ННІІПІ ЗУНУ Леонід Бицюра.

Були обговорені питання удосконалення законодавства у галузі водокористування, впорядкування механізмів взаємодії державних органів у сфері водокористування та територіальних громад, проблемні питання здійснення моніторингу забруднення поверхневих та підземних вод, вплив воєнної агресії рф на водні об’єкти, можливості залучення сучасних технологій із нейтралізації забруднень води різних видів, напрями модернізації технологій водоспоживання. 

Представники Української водної асоціації передали урядовцю напрацьовані експертним складом висновки із підвищення ефективності управління водними ресурсами і системами водопостачання, водовідведення.

До розробки пропозицій активно долучилися й науковці кафедри екології та охорони здоров’я ЗУНУ, зокрема і у рамках Водного форуму України «Вода в промисловості та АПК в умовах війни та кліматичної кризи».

Слід зазначити, що цьогоріч ЗУНУ став єдиним українським університетом, що долучився до роботи ІІ Водної Конференції ООН, що відбулася у березні цього року. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #водна галузь, #леонід бицюра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реформа, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: