Не визнають «московського патріархату»: семінариста з Почаєва не прийняли на навчання до університету у Греції

Опубліковано:
30 Вересня, 2023

Українську православну церкву московського патріархату “футболять” і не визнають в православному світі. Так, найбільший та другий за значимістю та престижем у Греції державний університет імені Арістотеля (The Aristotle University of Thessaloniki) відмовився приймати на навчання випускника Почаївської духовної семінарії.

Як розповіли Правому берегу джерела, причина в тому, що у Греції не визнають канонічність фактично підпорядкованої РПЦ нібито української церкви і, відповідно, документи про освіту її навчальних закладів.

Невдача спіткала громадянина Сербії Любиша Честіча, який закінчив Почаївську духовну семінарію РПЦ в Україні.

6 квітня 2023 року цей семінарист отримав чернечий постриг із нареченням монашим іменем Хрисанф. Церковний обряд, що здійснюється при посвяченні в духовне звання, з благословення митрополита РПЦ у Тернополі та Кременці Сергія здійснив ректор семінарії архієпископ РПЦ в Шумську Іов.

Уже через тиждень монаха Хрисанфа хіротонізували на диякона. А 15 липня уже згадуваний митрополит Сергій, митрополит московського патріархату з титулом Почаївський Володимир і архієпископ РПЦ у Шумську Іов рукоположили монаха Хрисанфа на священника, стверджують наші джерела.

“У приймальній комісії абітурієнту вказали, що для них є лише один митрополит Київський – глава ПЦУ блаженнійший владика Епіфаній. Титул “Київський” у інших архієреїв вони не визнають”, – зазначив один зі співрозмовників Правого берега.

null

null

null

Довідка. Aristotle University – публічний університет, розташований у м. Салоніки, Греція. Це найбільший університет у Греції та один із найбільших ВНЗ у Південно-Східній Європі.

Університет був заснований у 1925 році та названий на честь давньогрецького філософа Арістотеля, який був уродженцем Салонік. Університет Арістотеля пропонує широкий спектр програм бакалаврату, магістратури та докторського ступеня в різних галузях знань, включаючи гуманітарні, природничі, соціальні, інженерні науки, медицину та математику. Він активно займається дослідженнями та бере участь у міжнародних наукових проєктах.

У Салоніках навчються близько 100 тисяч студентів, велика частина з яких здобуває ступінь бакалавра, а приблизно 10% студентів здобувають післядипломну освіту. Викладацьку діяльність здійснюють понад 2200 осіб, з яких понад 700 викладачів мають професорське звання.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #семінарія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: