Жителя Теребовлі за розповсюдження дитячої порнографії позбавили волі на 3 роки

Опубліковано:
28 Вересня, 2023

Верховний Суд колегією суддів Другої судової палати Касаційного кримінального суду залишив без змін вирок Тернопільського апеляційного суду від 8 лютого 2023 року щодо Ігоря Ц.

Як встановлено Теребовлянським районним судом, майже рік – із 2020-го до 2021 року – 30-річний житель одного з сіл Теребовлянського району Ігор Ц. погрожував неповнолітній Н. розіслати односельцям її порнографічні фотографії, що зберігав у своєму мобільному телефоні. Причиною переслідування стала відмова дівчини підтримувати з ним близькі стосунки.

12 серпня 2021 року під час приватного листування зі знайомим у месенджері «Viber» Ігор Ц. відправив йому декілька зображень неповнолітньої потерпілої Н. При цьому обвинувачений усвідомлював, що чинив неправильно, оскільки в одному з повідомлень написав, що, певно, це є кримінальною справою.

Вироком Теребовлянського районного суду від 21 листопада 2022 року Ігоря Ц. було визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 301-1 КК України (умисне зберігання без мети збуту чи розповсюдження дитячої порнографії) та ч. 3 ст. 301-1 КК України (розповсюдження дитячої порнографії). За сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим (ч. 1 ст. 70 КК України), йому визначено остаточне покарання – 5 років позбавлення волі з позбавленням права 3 роки займатися діяльністю, пов’язаною з навчанням, вихованням та проведенням дозвілля дітей. На підставі ст. 75 КК України обвинуваченого звільнено від відбування основного покарання з випробуванням і встановлено іспитовий строк терміном на 3 роки із покладенням обов’язків: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, а також повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Вироком Тернопільського апеляційного суду від 8 лютого 2023 року апеляційну скаргу прокурора задоволено частково, вирок районного суду в частині призначеного покарання скасовано та остаточно призначено покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі з позбавленням права 3 роки займатися діяльністю, пов’язаною з навчанням, вихованням та проведенням дозвілля дітей.

Не погодившись із судовим рішенням, засуджений Ігор Ц. подав касаційну скаргу, в якій просив вирок Тернопільського апеляційного суду скасувати та призначити новий розгляд справи у суді апеляційної інстанції. Вважав, що суд безпідставно не звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням.

За результатом касаційного розгляду Верховний Суд вирок Тернопільського апеляційного суду залишив без змін, а касаційну скаргу засудженого Ігоря Ц. – без задоволення, повідомили у пресслужбі Тернопільського апеляційного суду.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дитяча порнографія, #кримінал, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: