Ексадвокату Медведчука та Шарія повідомила про підозру: той влаштувався до окупаційного «уряду рф» на Херсонщині

Опубліковано:
27 Вересня, 2023

Служба безпеки зiбрала доказову базу на колаборанта Валентина Рибiна, який зараз очолює «органiзацiйно-правовий департамент мiнiстерства iнформполiтики Херсонської областi рф».

Фiгурант був особистим адвокатом Медведчука та Шарiя, якi пiдозрюються у державнiй зрадi.

На початку повномасштабного вторгнення росiї вiн виїхав за межi України i вже iз-за кордону написав пост у Фейсбук, де закликав українцiв припинити спротив окупантам.

Згодом Рибiн прибув до тимчасово окупованої частини Херсонської областi, де влаштувався до керiвного складу мiсцевої окупацiйної адмiнiстрацiї рф.

На цiй «посадi» Рибiн виконує завдання москви щодо посилення окупацiйного режиму в захопленому регiонi через масове поширення кремлiвської пропаганди.

Крiм того, колаборант увiйшов до складу пропутiнської партiї «єдина росiя», вiд якої намагався «балотуватися» до так званих «законодавчих зборiв Херсонської областi» восени цього року.

У межах «передвиборчої кампанiї» вiн неодноразово виступав на пiдтримку агресивної полiтики кремля, а також агiтував мiсцевих жителiв пiдтримати росiйських окупантiв.

На пiдставi зiбраних доказiв слiдчi Служби безпеки повiдомили Рибiну про пiдозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримiнального кодексу України (колаборацiйна дiяльнiсть).

Нагадаємо, що ранiше СБУ вже квалiфiкувала його злочиннi дiї за ч. 1 ст. 436-2 Кримiнального кодексу України (виправдовування, визнання правомiрною, заперечення збройної агресiї рф проти України, глорифiкацiя її учасникiв).

Оскiльки колаборант перебуває на тимчасово окупованiй частинi України, тривають комплекснi заходи для притягнення його до вiдповiдальностi за злочини проти нашої держави.

Розслiдування проводили спiвробiтники СБУ в Херсонськiй областi за процесуального керiвництва обласної прокуратури.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #СБУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: