«Нива» зіграла унічию з лідером групи «Карпатами»

Опубліковано:
25 Вересня, 2023

Тернопільський клуб зазнав п’яти поразок в останніх семи матчах і залишився без головного тренера Василя Малика, який працював з «Нивою» від червня цього року, тож гості, які виграли чотири тури поспіль, вважалися беззаперечними фаворитами поєдинку. Цей матч став дебютним для Олександра Стахіва, який входив до тренерського штабу В. Малика як в.о. головного тренера «Ниви».

Команди розпочали перший тайм на зустрічних курсах і одна з перших атак гостей завершилася взяттям воріт «Ниви». Після прострілу з правого флангу Ян Костенко на дальній стінці відправив м’яч у сітку воріт господарів.

Проте «Нива» вже через дві хвилини відігралася. Олег Соколов навісив зі штрафного, а Андрій Зінь на дальній стійці коліном переправив м’яч у кут воріт гостей. Воротар «Карпат» зреагував на удар, однак рефері, незважаючи на протести львів’ян, вказав на центр. На думку арбітра, м’яч повністю перетнув лінію воріт – 1:1.

Після забитих голів, команди продовжували демонструвати високу швидкість і пресинг. Тож моменти, щоби вийти вперед, мали обидві команди. У «Ниви» після удару Проціва м’яч пролетів поруч з дев’яткою, у «Карпат» після навісу з лівого флангу головою завдав удару Підлепенець, але голкіпер тернополян забрав м’яча. Ще через хвилину момент створили господарі. Після потужного удару з-за меж штрафного майданчика Андрія Бея м’яч влучив у поперечку воріт «Карпат».

Поступово «Карпати» заволоділи ініціативою, «Нива» намагалася контратакувати. На 31-й хвилині здалеку небезпечно пробив Рябов – м’яч пролетів поруч зі стійкою. Активно діяв капітан гостей Чачуа, який неодноразово перевіряв ворота Механіва.

Другий тайм команди також розпочали у високому темпі, адже обидві прагнули вирвати перемогу. Варто віддали належне господарям, які за грою намагалися не поступатися гостям. Мало того, «Нива» могла й вийти вперед, коли Бей після пасу від Різника не влучив у ворота.

У львів’ян найактивніше продовжував діяти Чачуа, який після боротьби із Романом Сливою на 73-й хвилині впав у штрафній господарів. Незважаючи на протести гравців «Ниви», суддя призначив пенальті. Проте «Карпати» не зуміли повести в рахунку, Механів у стрибку парирував удар Полегенька.

«Карпати» продовжували володіти територіальною ініціативою та намагалися ще більше атакувати. «Нива» натомість відповідала швидкими контратаками у виконанні Різника, Галадея та Гатали. Наприкінці поєдинку футболісти «Карпат» все ж намагалися вирвати перемогу, а їхнім ударам бракувало точності, тож у підсумку – 1:1. «Нива» після цього поєдинку, маючи однакові 11 очок із «Буковиною» та «Хустом», завершила перше коло на 5-му місці.

«Нива» (Тернопіль) – «Карпати» (Львів) – 1:1 (1:1).

Голи: Зінь, 8 – Костенко, 6.

«Нива»: Механів, Соколов (Слива, 53), Зінь, Хруставка, Демчук, Давидов (Гатала, 57), Мудрий, Бей (Галадей, 76), Волохатий, Проців (Танчак, 53), Різник.

Запасні: Жупанський, Малащук, Вольський, Махінка.

У 10-му турі 1 жовтня «Нива» прийматиме чернівецьку «Буковину», яку вже у цьому сезоні перемагала в 1-му турі – 1:0.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карпати, #нива, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #футбол
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: