У селі поблизу Тернополя хочуть продати землю і побудувати школу

Опубліковано:
23 Вересня, 2023

Жителі Білецької громади зібралися на громадські слухання, щоб змінити цільове призначення земельної ділянки. За словами голови громади Дмитра Малика, це потрібно, щоб побудувати школу в селі Біла.

“Буде будуватися нова школа, Білецька гімназія імені Соломії Крушельницької. Це центр села. І транспортне сполучення є з будь-якого села, якщо захочуть, під’їдуть. Із Тернополя можна під’їхати”.

 

 

 

На місці, де планують збудувати нову школу Білій, стоїть старий фундамент, каже Дмитро Малик. Звести тут навчальний заклад тут планували ще 30 років тому.

“За цей час фундамент зіпсувався, тому його потрібно буде знести. Вже була експертиза, обдивлялися, перевіряли, сказали, що треба знести. Школа, яку тут планують збудувати, буде розрахована на 500 дітей”.

На будівництво школи з сучасним бомбосховищем, потрібно до 200 мільйонів гривень, каже голова громади. Бюджет громади — приблизно 150 мільйонів. Тож кошти на школу вирішили отримати з продажу землі на аукціоні.

Сьогодні, 22 вересня, жителі громади зібралися в Білецькій сільраді, щоб обговорити це питання і змінити цільове призначення 5,6 гектарів землі.

“Земельна ділянка, яку хочемо продати на аукціоні, знаходиться за межами населеного пункту, за межами села Біла”, — говорить жителька громади Юлія Ящук.

 

“Вона вже поділена була по 10 соток без нас. До нас звернулися, щоб ми затвердили детальний план. Тоді через суди ми ту земельну ділянку відвоювали”, — каже Дмитро Малик.

“І після того нами вже розроблено наш детальний план даної земельної ділянки, в якому буде відповідно зміна цільового призначення”, — розповіла Юлія Ящук.

“Зараз цю земельну ділянку ми хочемо виставити на аукціон і отримати кошти для будівництва школи. Ви знаєте, яка наша школа, ще Соломія Крушельницька вчилася в ній, а ми в минулому році святкували 150 років Соломії Крушельницької. Як би ми її не стягували, як би не ліпили, ми хочемо побудувати школу. Я думаю, що проєкт до кінця жовтня-листопада буде і будемо починати будівництво, якщо будемо мати кошти. Я думаю, ми ще залучимо когось”, — сказав голова громади.

 

Після огляду плану побудови школи, земельної документації та обговорень, жителі громади підтримали пропозицію змінити цільове призначення земельної ділянки задля продажу.

“Я представляю наші вулиці, як старша, ми обговорювали все на рівні вулиць, по телефону. Ми дуже задоволені, бо рішення було прийняте одноголосно. Ми за школу. Це буде чудово. В нас прекрасний садочок, наше покоління вже побудувало дві церкви”,— розповіла жителька громади Наталія Постільська.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #біла, #земля, #інвестиція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: