Юліана Нестерович з Гусятина стала номінантом Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»

Опубліковано:
21 Вересня, 2023

Днями завершився Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова», успіх якого налічує уже 23 роки, він є найпрестижнішим українським Літературним Оскаром, який відкриває читачам нові імена. Цьогорічна «Коронація слова» оголосила переможців 2022 року.

Приємно, що лавреаткою спецвідзнаки від Київського національного університету ім. Т. Шевченка за найкращий патріотичний твір відзначено роман нашої землячки з Гусятина Юліани Нестерович «Казка про Червоного Змія».

Юліана Нестерович народилася у 1999 р. у Гусятині. Вивчала філологію у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка, нині вона аспірантка кафедри загального мовознавства і слов’янських мов цього вишу.

Як розповіла Юліана: «Сьогодні здійснилася моя ще дитяча мрія, і я стала номінантом Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». Щиро вдячна експертам та журі конкурсу за високу оцінку мого роману. У моєму черговому здобутку є не лише моя заслуга, а й моєї мами, яка постійно мене підтримує, моїх викладачів і особливо – Вільчинської Тетяни Пилипівни, Бабій Ірини Михайлівни, Царик Любові Іванівни, Вашків Лесі Петрівни, моєї вчительки української мови – Боднарчук Надії Григорівни – сьогодні, на жаль, вже покійної… У цьому є заслуга багатьох інших людей – рідних, друзів і просто знайомих, які вірили в мене – більше, ніж я сама в себе вірила».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гусятин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #юліана нестерович
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: