Понад 40 тисяч гривень втратило четверо жителів області, які стали жертвами псевдобанкірів

Опубліковано:
20 Вересня, 2023

Понад 40 тисяч гривень втратило четверо жителів області, які стали жертвами псевдобанкірів. Як не прикро, люди своїми діями допомагали пройдисвітам привласнювати заощадження.

Аферисти діяли за однією схемою: вони телефонували до краян та називалися  співробітниками фінансових установ. Й переконували у тому, що кошти в небезпеці, мовляв, аби убезпечити рахунки, необхідно здійснити певні дії.

Двоє з потерпілих без роздумів переказали власні кошти на рахунки, які їм вказали дозвонювачі. Інші – повідомили пройдисвітам конфіденційну інформацію щодо своїх карткових рахунків. Як наслідок, усі позбулися заощаджень.

Відомості про події слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття шахрайства, повідомили у відділі комунікації ГУ НП в області.

Працівники поліції вкотре радять  бути обережними та не довіряти незнайомцям. Не варто робити будь-які операції з карткою в телефонному режимі, краще піти у банк. За жодних обставин не повідомляйте нікому дані своєї картки та коди, які надходять на телефон. Також за вказівками незнайомців не вводьте жодних цифр у своєму банківському додатку. Якщо запідозрили лихе, блокуйте картку та телефонуйте на лінію «102».

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гроші, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #псевдобанкір, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: