20 вересня тернополян та гостей міста запрошують на вечір пам’яті Олени Кульчицької. Захід під назвою «Незабутня: Спогад про художницю» відбудеться у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці. Початок о 13-ій годині.

Вечір пам’яті проходитиме у відділі літератури з мистецтва. Захід присвятять дню народження Олени Кульчицької – 15.09.1877. Буде представлена виставка її творів, які знаходяться у фонді Тернопільського обласного художнього музею.

«Олена Кульчицька – український графік, живописець, майстриня декоративно-ужиткового мистецтва, педагогиня, професорка, народна художниця України, Лауреатка Шевченківської премії. Вона залишила художній спадок в різних видах мистецтва: живопис, графіка, сакральний живопис (створила унікальний іконостас), килимарство. Особливої уваги заслуговують спроектовані меблі, вироби з бронзи та емалі. Найвищим виявом громадянської позиції художниці є її заповіт, складений 29 серпня 1957 року, згідно з яким увесь свій мистецький доробок вона передала в дар українському народові в особі Львівського державного музею українського мистецтва (нині Національний музей у Львові імені А. Шептицького», – розповіли організатори заходу. 

null

Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Олена Кульчицька
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: