Відійшов у вічність відомий тернопільський журналіст Олег Грушковик

Опубліковано:
12 Вересня, 2023

Надзвичайно талановитий, може, не завжди зручний, бо не лукавив ні з ким і ніколи. Був чесним насамперед перед собою – у житті і в журналістиці. Олег писав матеріали на гострі публіцистичні теми. Про політику та економіку, про дії влади, у тому числі місцевої – відверто і без фальші, бо надто любив Тернопіль, де мешкав більшу частину свого життя. 

А ще Олег був тонким ліриком, де ранимість душі межує з жорсткою реальністю. Він писав прекрасні вірші. Друкував свою поезію у газеті «Свобода», а потім вже і у виданні «Наш ДЕНЬ». Коли говорили йому, що варто видати збірку, відповідав у властивій йому іронічній манері, мовляв, а треба? У газетах його поезію прочитають тисячі людей, а збірку – в ліпшому випадку – сотні.

Олег Грушковик народився 26 квітня 1956 року у Ланівцях, тепер Кременецького району. Закінчив факультет журналістики Львівського університету. Працював у редакціях районних газет Тернопільської і Рівненської областей.

Потім, буквально з перших днів створення – у газеті «Свобода»  (тодішнє «Відродження). Був завідувачем відділу, відповідальним секретарем, заступником головного редактора. 

З червня 2013 року ми разом з Олегом Михайловичем творили друковане та інтернет видання «Наш ДЕНЬ». Кажуть, незамінимих людей нема, але я точно знаю, є люди на своєму місці. Неординарні, талановиті і дуже потрібні саме тут. 

Таким у «Нашому ДНІ» був Олег Грушковик. У дизайні газети, у написанні цікавих і популярних матеріалів для друкованої версії видання і для сайту. У спілкуванні в короткі вільні хвилини у гарячі вівторки, коли здавали газету до друку, але коли такою важливою була ділова і водночас підбадьорлива, доброзичлива атмосфера. 

Олег Грушковик був заслуженим журналістом України заслужено.  Хоча до нагород ставився без пафосу, особливо різних подяк та грамот місцевого розливу, коли папір знайшли, а от рамочки – вже ні. Цінував щирі слова від колег, від тисячної аудиторії своїх  читачів, друзів.

 11 вересня серце Олега Грушковика перестало битися. Раптово і несподівано. Ще у 12.37 він надіслав есемеску дружині Надії. А через якихось 20 хвилин нашого колеги не стало. 

 … В одній зі своїх публікацій у «Нашому ДНІ» Олег Грушковик написав: «…Наприклад, гріх збагачуватися завдяки обману чи шахраюванню. Не можна будувати своє щастя на чужому горі, а множити свої статки, доводячи до зубожіння інших. Ні за які гроші ніхто і ніколи не купить талант і визнання. Тільки бездушні можуть виставляти на продаж духовність. Хто думає по-іншому – глибоко помиляється…»

Вічна пам’ять тобі, Олеже! Дякую за багато років спільної, гарної, продуктивної праці разом. 

Весь колектив видання «Наш ДЕНЬ» щиро співчуває з приводу важкої втрати дружині Надії, мамі, синам, онукам, усім, хто знав, любив і шанував Олега Михайловича.  

Віримо, що десь там, у Вічності, Олег напише свою найактуальнішу життєву статтю і свою найпрекраснішу поезію…

Зіна КУШНІРУК,
редакторка видання «Наш ДЕНЬ». 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #журналістпомер, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Олег Грушковик, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: