Ціни вдарять по гаманцях: які продукти можуть подорожчати восени

Опубліковано:
11 Вересня, 2023

Експерти попереджають про чергову хвилю подорожчання продуктів, яка може статися восени. За прогнозами, зростуть ціни в магазинах на п’ять ключових продуктів через низку факторів. Про це попередив представник Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР) Денис Марчук.

Причини зростання цін

За словами експерта, на вартість продуктів харчування вплине необхідність їх зберігання, збільшення витрат на пальне, високий попит за обмеженої пропозиції.

Вартість овочів

Очікується, що подорожчають овочі, проте це станеться не різко. Збільшені витрати на зберігання овочів можуть підвищити ціни до 10%. Також, з огляду на те, що зросли ціни на бензин та дизельне паливо на 6-8 грн, цей факт також будуть враховувати виробники під час формування остаточної ціни в осінньо-зимовий період.

Ціни на молоко

За прогнозами, зросте також вартість молока. Ціни можуть підскочити через можливу нестабільність в енергосистемі, що також ускладнить зберігання як сировини, так і готової продукції.

Вартість яєць

Ціни на яйця, які впали влітку, з настанням холодів знову поповзуть вгору. Також у цей час зменшиться виробництво та збільшаться витрати птахофабрик.

Ціни на м’ясо

Експерт вважає, що подорожчає також м’ясо. Ціни можуть підвищитися до 10% через вимоги зберігання.

Вартість цукру

Зросте і вартість цукру. Причина — заборона на його експорт з Індії, і в Україні ця заборона діятиме до 15 вересня. Новий урожай цукру може бути дорожчий на 2-3%.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #продукти, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціни
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: